הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
-----
1-ביצה
5-כוסות קמח מנופה
2.1/2-כוסות מים פושרים
1/2-כפית מלח
1-כפית סוכר
20-גרם שמרים/שמרית
מילוי
-----
1/2-ק"ג גבינה מלוחה{חמד/צפתית/ברינזה}
1-ביצה
1-כף קמח
למריחה - ביצה טרופה
אופן ההכנה
להכניס לקערה 4 כוסות קמח,ליצור גומה ולהוסיף ביצה, סוכר ומלח,לערבב מעט
להוסיף את השמרים והמים,להתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך ודביק,להוסיף בהדרגה את הקמח הנותר ללוש שוב עד שהבצק גמיש ולא נדבק לידיים,לכסות במגבת ולהניח להתפחה
לחצי שעה.
לקמח משטח עבודה, להניח את הבצק ולחלק לשני חלקים שווים,לגלגל כל אחד בניפד ולכסות
שוב כרבע שעה.
לרסק את הגבינה למילוי, להוסיף ביצה וקמח ולחלק לשני חלקים שווים.
לרפד תבנית עגולה 28 בנייר אפיה
לחמם תנור ל200 מעלות.
לפתוח כל חלק של הבצק, להניח את המילוי במרכז,לאסוף שוליים ולסגור בעיגול...בעזרת מערוך לרדד לעובי1/2 ס"מ ולהניח על תבנית אפיה,למרוח בביצה טרופה ולאפות
כ 20-25 דקות.
מומלץ לאכול חם...בתיאבון.
מגיש:
מקור: גרוזיה-מאת, רינתי
שתף את המתכון