הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג חצילונים
כף וחצי מלח
חומץ טבעי 5%
שיני שום כמס' החצילונים
מעט נענע יבשה (לא חובה)
מים לבישול
אופן ההכנה
מרתיחים את החצילונים בסיר עם מים, בישול קצר של כ-10 דקות, שופכים
את המים ומקררים.
קוטמים את עלי החציל וחורצים בצורת איקס עד 1/3 מגובה החציל,
מכניסים שן אחת של שום קלוף ומעט נענע יבשה,
מסדרים בצנצנת מעוקרת בעלת סגירה הרמטית ויוצקים חומץ עד סוף הצנצנת.
סוגרים הרמטית ומנערים קלות.
אחת ליום יש לנער את הצנצנת בעודה סגורה.
מוכן לאחר 3-4 ימים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון