הוראות הכנה
מרכיבים
4 חצילונים טריים ויפים
6 שיני שום גדולות כתושות
4 כפות שמן זית איכותי
מיץ מ-2 לימונים
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
קולים את החצילונים בזהירות על אש גלויה עד שהקליפה משחירה ונשרפת. מניחים בצד לצינון. מקלפים את החצילונים ומניחים בצד. בכלי קטן מערבבים היטב. את שמן הזית עם חצי מכמות מיץ הלימון, חופן קטן של פטרוזיליה, קורט מלח, קורט פלפל שחור ושתי שיני שום כתושות. יוצקים מחצית מהרוטב שנוצר על החצילים להשריה למשך כחצי שעה. בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה עם המים, שארית מיץ הלימון, שארית השום, יתרת הפטרוזיליה וכפית מלח. מערבבים היטב לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
לצלחת הגשה יוצקים מהטחינה. על הטחינה מניחים שני חצילונים. מעל הכל יוצקים מעט מרוטב שמן הזית והלימון. מגישים מייד.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי ביותר על מתכון של בני סיידא
שתף את המתכון