הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים יפים
כוס וחצי חומץ
4-5 שיני שום
נענע יבשה או שמיר
1.5 כפיות סוכר
אופן ההכנה
לשטוף את החצילים ולפרוס לאורך עם הקליפה ואחר מכן לחתוך לגודל אצבע
לשים בסיר עם מים ולבשל , (יש לשים צלחת על החצילים כפי שלא יצופו)
לבשל עד שצבע מתחלף לאפור (בערך 15 דקות) לאחר מכן לסנן את החצילים
עד שלא יהיו יותר נוזלים
לקחת את החצילים המבושלים לשים בקערה לשפוך מעל את החומץ + 1.5 כפיות סוכר
לערבב היטב עד שהסוכר נמס (הסוכר כדי למנוע חמיצות יתר)
להוסיף את שיני השום כשהם שלמים הנענע או השמיר לערבב היטב
להכניס לקופסא למקרר לאחר יום אפשר להתענג עליהם .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון