חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילים במיונז עם שמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נהוג לצלות את החצילים על האש או בגריל. מצאתי שיטה שונה מזו פחות מלוכלכת ובכלל לא פחות טובה. מי שאוהב שייצלה. לגבי המיונז אפשר להוסיף, הכל תלוי בספיגות החצילים.
חצילים במיונז עם שמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נהוג לצלות את החצילים על האש או בגריל. מצאתי שיטה שונה מזו פחות מלוכלכת ובכלל לא פחות טובה. מי שאוהב שייצלה. לגבי המיונז אפשר להוסיף, הכל תלוי בספיגות החצילים.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 10-15 גבעולי שמיר קצוץ
- 4-5 שיני שום כתוש
- 4-6 כפות מיונז אמיתי (או יותר למי שאוהב)
- מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
- מניחים בסיר את החצילים ומוסיפים מים עם מעט מלח. מעל החצילים מניחים צלחת על מנת לתת משקל על החצילים שלא יצופו.
- אחרי אידוי רוב המים כשהחצילים התבשלו והתרככו, מעבירים למסננת על מנת לסנן את המים (אפשר להעזר עם מזלג על ידי לחיצה על החצילים).
- אחרי סינון החצילים, מכניסים את החצילים לצלחת ומרסקים אותם עם מזלג.
- מעבירים לקערה ומוסיפים קודם את השום והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לחצילים את המיונז ומערבבים.
- מוסיפים את השמיר לסלט ומערבבים.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: אימא
שתף את המתכון