הוראות הכנה
מרכיבים
6 חצילונים קטנים או 2 חצילים רגילים קטנים מאד
6 כפות רוטב סויה
4 כפות סאקה, או יין לבן יבש
2 כפיות סוכר
2 כפיות זנגביל קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
חוצים כל חצילון לאורך, וחורצים בכל מחצית שני חריצים לאורך על צד הקליפה. אם משתמשים בחציל רגיל חותכים כל חציל לאורכו ל-6. מבשלים את החצילים במי מלח רותחים כשש עד שבע דקות עד שהם רכים דיים. מוציאים ומסננים. מניחים בכלי הגשה. מערבבים בקערה את כל שאר החומרים (למעט הבצל הירוק) עד שהסוכר נמס. יוצקים על החצילים ומניחים בצד כשעה. לפני ההגשה מפזרים את הבצל הירוק מעל.
מגיש:
מקור: שף ישראל אהרוני מתוך הספר ארוחות ערוכות
שתף את המתכון