הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
200 גרם רסק עגבניות (2 אריזות קטנות)
1/2 כוס קטשופ
1 בצל קטן
1-2 ס"מ שורש זנגביל מגורד דק
2 שני שום
1 כף מחוקה סוכר לבן
1 כף רוטב טריאקי
1 כף רוטב ווסטרשייר
קורט פלפל שחור טחון טרי
3 עלי דפנה
½2 כוסות מים
1 כף שמן זית לטיגון הבצל
ספריי שמן זית לטיגון החצילים
מלח גס להשריית החצילים.
אופן ההכנה
שוטפים את החצילים ומורידים את העוקץ. חותכים לפרוסות לאורך בעובי כ-1 ס"מ (אפשר לקלף את החצילים - אך יחד עם הקליפה - הפרוסות נשארות שלמות עד גמר הבשול ) פורסים על מגש גדול ,שיכיל את כל הפרוסות - מפזרים מספר גרגרי מלח גס על כל פרוסה משני צדדיה ומשאירים לנוח 1/2 שעה (להוצאת נוזלים ומרירות). שוטפים היטב את פרוסות החצילים לאחר ההשרייה , מנגבים במגבות ניר ומטגנים בספריי שמן על מחבת פסים לסטקים עד קבלת פסי צריבה משני הצדדים. להפוך בזהירות את הפרוסות בזמן הטיגון כדי לשמור על צורתן. אחרי הטיגון להניח על מגבות נייר לספיגת עודף שמן. לחתוך את הבצל לרבועים קטנים ולטגן עם כף שמן זית על מחבת קטנה עד השחמה קלה ולהוסיף לחצילים בסיר.
במקביל להכין את רוטב העגבניות עם כל המרכיבים לעיל עד שהחצילים מוכנים להוסיף את פרוסות החצילים בשכבות בתוך הרוטב ולהוסיף ½2 כוסות מים עד גובה השכבה העליונה.
לבשל 15 דקות מן הרתיחה על אש קטנה בסיר מכוסה.
להוציא את פרוסות החצילים ולסדר להגשה לפזר מעט רוטב מלמעלה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון