הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 עגבניה קצוצה
50 גרם צנוברים
2 כפות רסק עגבניות
2 חצילים פרוסים לאורך בעובי ביונוני (לא עבה שלא יישבר ולא דק שלא יקרע)
1 כף אבקת מרק עוף
חצי פלפל צ'ילי חריף
75 גבינת פרמזן מגוררת
1 כף אורגנו יבש
חצי בצל קצוץ דק
2 חלבון ביצה
שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מצפים את פרוסות החצילים בחלבון ביצה ומטגנים בשמן במחבת להשחמה קלה משני הצדדים. מניחים בצד לצינון.
במחבת אחרת מחממים מעט שמן. מוסיפים את הצנוברים ולאחר הקפצה קלה מוסיפים את הבשר הטחון עם מעט מלח. מטגנים היטב ודואגים לפורר את הבשר בעזרת כף עץ. מסירים מהאשר ומניחים בצד לצינון.
באותה מחבת מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, העגבניות, האורגנו, מעט מים, אבקת המרק ורסק העגבניות ומעט מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך (ניתן לדלל במעט מים).
בקצה של כל חציל מניחים מעט מתערובת הבשר והצנוברים ומגלגלים.חוזרים על הפעולה עד לגמר כל החצילים. מניחים את החצילים צמודים זה לזה בתבנית אפייה ומכסים ברוטב. מפזרים מעל את הפרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כרבע שעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון