חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילים מגולגלים ממולאים בבשר ובציפוי רוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חצילים מגולגלים ממולאים בבשר ובציפוי רוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 עגבניה קצוצה
50 גרם צנוברים
2 כפות רסק עגבניות
2 חצילים פרוסים לאורך בעובי ביונוני (לא עבה שלא יישבר ולא דק שלא יקרע)
1 כף אבקת מרק עוף
חצי פלפל צ'ילי חריף
75 גבינת פרמזן מגוררת
1 כף אורגנו יבש
חצי בצל קצוץ דק
2 חלבון ביצה
שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מצפים את פרוסות החצילים בחלבון ביצה ומטגנים בשמן במחבת להשחמה קלה משני הצדדים. מניחים בצד לצינון.
במחבת אחרת מחממים מעט שמן. מוסיפים את הצנוברים ולאחר הקפצה קלה מוסיפים את הבשר הטחון עם מעט מלח. מטגנים היטב ודואגים לפורר את הבשר בעזרת כף עץ. מסירים מהאשר ומניחים בצד לצינון.
באותה מחבת מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, העגבניות, האורגנו, מעט מים, אבקת המרק ורסק העגבניות ומעט מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך (ניתן לדלל במעט מים).
בקצה של כל חציל מניחים מעט מתערובת הבשר והצנוברים ומגלגלים.חוזרים על הפעולה עד לגמר כל החצילים. מניחים את החצילים צמודים זה לזה בתבנית אפייה ומכסים ברוטב. מפזרים מעל את הפרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כרבע שעה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון