הוראות הכנה
מרכיבים
חציל גדול
קערת מי-מלח
בצל גדול
100 גרם חמאה עם מעט שמן
מלח, פלפל לבן
כשתי כפות מים
1/2 1 שמנת מתוקה
כוס פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לחם או חלה דקות
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. קולפים את החצילים, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומשרים שעתיים במי-מלח. מסננים וסוחטים היטב.
2. קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה עם שמן. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים לגוון זהוב.
3. מוסיפים מלח, פלפל ומים ומבשלים כמה דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
4. כשהחציל רך מכבים את האש, מצננים ומוסיפים שמנת מתוקה ופטרוזילה. מאחסנים במקרר.
5. לפני ההגשה עורמים בנדיבות מן החצילים על פרוסות לחם לבן או חלה דקות. מחממים תנור לחום בינוני וקולים עשרים דקות בערך. מגישים חם עם שמנת בכלי נפרד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון