חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילים על פרוסות לחם קלויות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חצילים על פרוסות לחם קלויות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חציל גדול
קערת מי-מלח
בצל גדול
100 גרם חמאה עם מעט שמן
מלח, פלפל לבן
כשתי כפות מים
1/2 1 שמנת מתוקה
כוס פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לחם או חלה דקות
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. קולפים את החצילים, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומשרים שעתיים במי-מלח. מסננים וסוחטים היטב.
2. קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה עם שמן. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים לגוון זהוב.
3. מוסיפים מלח, פלפל ומים ומבשלים כמה דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
4. כשהחציל רך מכבים את האש, מצננים ומוסיפים שמנת מתוקה ופטרוזילה. מאחסנים במקרר.
5. לפני ההגשה עורמים בנדיבות מן החצילים על פרוסות לחם לבן או חלה דקות. מחממים תנור לחום בינוני וקולים עשרים דקות בערך. מגישים חם עם שמנת בכלי נפרד.
מגיש: דפני
מקור:
שתף את המתכון