חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילים קטנים כבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חצילים קטנים כבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג חצילים קטנטנים
4 כפיות מלח
שיניים קלופות מ- 4 ראשי שום
½ כפית פפריקה חריפה
600 מ"ל מים
300 מ"ל חומץ בן יין אדום
2 כפות מלח
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
מסירים את העוקצים מהחצילים, שמים בסיר עם כפית מלח ומכסים במים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים חמש דקות נוספות. מסננים ומצננים עד שהחצילים פושרים. מרסקים במעבד מזון את השום עם 3 כפיות המלח והפפריקה עד שהרסק הופך גרגרי. עושים חתך לאורכו של כל חציל עד למרכזו ומכניסים לכל אחד חצי כפית מרסק השום. מסדרים בצנצנת את החצילים עם החתך כלפי מעלה תוך כדי זהירות שלא למעוך אותם.
מכניסים לסיר 600 מ"ל מים, חומץ, 2 כפות מלח וסוכר, מביאים לרתיחה ומצננים. יוצקים את נוזל הכבישה אל תוך הצנצנת ומקפידים שיכסה את החצילים לגמרי. סוגרים ומשאירים במקום אפל למשך כשבועיים.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון