הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול יפה וקל מקולף.
לרוטב
1 כפית זנגביל קצוץ
4 שיני שום כתוש
2 כפות חומץ
1 כף יין לבן
3 כפות רוטב סויה לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחןר
1 כף סוכר
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 בצל ירוק עלים ירוקים קצוצים דק
לקישוט
1 כפית שמן שומשום
1/4 כפית שמן צ'לי
אופן ההכנה
חורצים את החציל לאורכו מסביב.
שמים את החציל בכלי אידוי ומאדים כ 20 דקות.
מניחים להתקרר.
חותכים לאורכו לרצועות של 2 ס"מ ומסדרים בצלחת הגשה בצורת ספירלה.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ושופכים על החציל בצורה שווה.
מפזרים למעלה את הבצל הירוק ומזליפים את שמן השומשום.
מגיש:
מקור: אהרוני
שתף את המתכון