הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים דקים ומאורכים
מלח גס
שמן קנולה
1/2 ליטר חומץ בן יין
1/2 ליטר מים
חופן פטרוזיליה
2 שיני שום קצוצות
פלפל אדום חתוך לקוביות
גבינה לבנה
מעט שמן זית.
אופן ההכנה
פרסו 2 חצילים דקים ומאורכים לטבעות בעובי 2 ס"מ.
הניחו אותם בתבנית ופזרו עליהם מעט מלח גס - להוצאת נוזלים מיותרים.
יש להמתים 30 דקות.
לחמם שמן קנולה במחבת עמוקה.
לטגן את החצילים עד להשגת צבע זהוב.
לספוג את החצילים משמן מיותר ולסדר בכלי מרובע שיכלול מרינדה.
לערבב 1/2 ליטר חומץ בן יין וחצי ליטר מים.
להוסיף מלח, מעט צ'ילי גרוס, חופן פטרוזיליה ,2 שיני שום קצוצות וקוביות מפלפל אדום אחד.
להניח למשך הלילה.
כעת, הניחו בצלוחית שתי פרוסות של חציל בתחמיץ ולידו כף גדושה של גבינה לבנה.
אפשר להזליף מעל מעט שמן זית.
כעת נותר לחמם מעט לחם ולמזוג כוס של יין צונן.
מגיש:
מקור: שף אמיר נבו אלגריה
שתף את המתכון