הוראות הכנה
מרכיבים
רשימת חומרים ל- 4 מנות:
4 חצילים בגודל בינוני
250 גרם בשר טלה טחון או בקר בתוספת שומן כבש
1 עגבניה קלופה ללא מיץ וגרעינים, חתוכה לקוביות
50 גרם צנובר קלוי
100 גרם טחינה גולמית
1 גביע יוגורט 4% שומן (תנובה)
מלח
פלפל שחור
סומק
קינמון
מוסקט
שמן זית
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. את החצילים השלמים מנקבים במזלג וצולים בתנור או בגריל כ- 30-40 דקות.
2. במחברת כבדה ורחבה מחממים 3 כפות שמן זית בתוספת שום ומטגנים את הבשר הטחון בתוספת פלפל גרוס, קינמון, מוסקט וכפית סומק כ 10-5 דקות בחום בינוני. בסוף הטיגון מוסיפים את העגבניה ואת הצנובר הקלוי ומסירים מהאש. שומרים במצב חמים.
3. מכינים רוטב בקערה, בעזרת מטרפה מערבבים את הטחינה והיוגורט לרוטב חלק בתוספת מעט מים חמין ומלח בלבד.
4. להגשה בעזרת סכין חדה יוצרים כיס בחלק העליון של כל חציל (כשהחצילים חמים) ממליחים מעט ומכניסים כף מהרוטב ומערבבים בעזרת מזלג את הבשר החציל והרוטב מוסיפים כ 2-3 כפות מהבשר.
ניתן למלא מראש ולחמם בעת ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון