הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים מוארכים או 6 חצילים קטניםאישיים(בינוני)
250 ג"ר בשר בקר טחון
250 ג"ר בשר כבש טחון או חזה עוף טחון
100 ג"ר צנוברים קלויים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף פרורי לחם
1 ביצה
1 כף שטוחה מלח
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כף פפריקה מתוקה
קמצוץ ציפורן טחונה
לרוטב
1 בצל קצוץ לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן
2 עגבניות קלופות וקצוצות
מלח
1/4 כפית סוכר
1 כף גדושה רסק עגבניות
קמצוץ כמון
קמצוץ פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מילוי החציל גירסה א'
1. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ומניחים בצד לכמחצית השעה
מילוי החציל גירסה ב'
2.במחבת טפלון עם 4 כפות שמן מטגנים בצל קצוץ ומוסיפים את הבשר והתבלינים
(ללא הביצה ופרורי הלחם) מטגנים ומפוררים עם שפכטל או כף עץ מוסיפים את
התבלינים וממשיכים לפורר כאשר התערובת משחימה מוסיפים את פרורי הלחם
וממשיכים לפורר מניחים בקערה לקירור לחם החדר לאחר שהתקרר מוסיפים את
הביצה ומערבבים היטב ובמהירות.
3.פרוסים את החציל לאורכו ל 4 לרצועות בעובי 2.5 - 3 ס"מ
4. בעדינות מוציאים את מרכזו כמו חור בביגלה
5. מניחים על קרש חיתוך וממלאים את מרכזו בתערובת (גירסה א' או ב')
6. במחבת טפלון רחבה מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות
ומוסיפם בעזרת כף טיגון את החצילים זה לצד זה מטגנים משני הצדדים כ 2
דקות לצד לסגירה ולקבלת גוון מוזהב
7. בתבנית אלומיניום או בכלי פיירקס מסדרים את החצילים זה לצד זה.
8. במחבת הטפלון עם השמן מוסיפים את כל חומרי הרוטב והתבלינים ומטגנים
עד להוצאת הנוזלים ולצמצומם.
9. שופכים את הרוטב על החצילים ומכניסים לתנור ל כ 30 דקות בחם 180 מעלות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון