הוראות הכנה
מרכיבים
4 יח' חצילים (מומלץ בלאדי)
ביצה + מעט מים
2 יח' תפוח אדמה, פרוסים עבה
3 שני שום
פלפל שחור
מלח
2 ביצים
אופן ההכנה
חוצים חציל, לרוחבו של ולא לאורכו, לשניים ומחלקים אותו לארבע .
מסירים בזהירות את הליבה של כל רבע ,לא לפגוע בקליפת החציל. זורים מלח על הסירות ומשאירים למנוחה.
את הפנים טובלים בביצה ומים לשם טיגון "דל" שומן.
מטגנים את תפו"א וליבת החציל עד לריכוך ולאחר מכן טוחנים יחד עם שני השום. מוספים
פלפל שחור, 2 ביצים ומלח מערבבים טוב את העיסה ומניחים בצד.
שמים שמן חדש במחבת ומחממים השמן לחום גבוה.
מניחים את הסירות הפוכות בשמן לשם סגירת השוליים ועיצובם.לאחר שלוש או ארבע דקות טיגון הופכים הסירות לשם טיגון הקליפה וריכוך בשר החציל. מרימים הסירות לשם הוצאת הנוזלים לתוך המחבת. מיד ממלאים הסירות עם מחית החציל והתפו"א. מטגנים כשש דקות - אל חשש הסירה לא ישרף כי היא עכשיו קליפה בלבד, המגנה היטב על המלית. להפוך הסירות על ידי תרווד בזהירות ולטגן עו ארבע דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון