חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל על האש עם טחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל אפוי או על הגריל שנשאר בשלמותו ללא קליפה ברוטב טחינה ופטרוזיליה.
חציל על האש עם טחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל אפוי או על הגריל שנשאר בשלמותו ללא קליפה ברוטב טחינה ופטרוזיליה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל בינוני
1 לימון סחוט
מלח גס
3 כפות טחינה "טחינת היונה" או טחינה לבנה
1 כף לימון
2 כפות מים
מעט מלח
1 שן שום כתושה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מכניסים את החציל בשלמותו כולל העוקץ לגריל בתנור(בתבנית אלומיניום) או חורכים על הכיריים, או על גריל פחמים (נועצים לאורך החציל שיני מזלג)וחורכים אותו היטב מכל צדדיו
2. מוציאים וממתינים כמהה ומקלפים את קליפתו בעזרת הידיים בלבד (ככל שיהיה חרוך יותר
כך יקל על מלאכת הקילוף).
3.מזלפים עליו את מיץ הלימון (כדי שלא ישחיר)
לטחינה
מערבבים את כל חומרי הטחינה ומקציפים כמהה בעזרת מזלג טועמים מתקנים תיבול
ושופכים על החציל מעטרים בפטרוזיליה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון