הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל בינוני
1 לימון סחוט
מלח גס
3 כפות טחינה "טחינת היונה" או טחינה לבנה
1 כף לימון
2 כפות מים
מעט מלח
1 שן שום כתושה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מכניסים את החציל בשלמותו כולל העוקץ לגריל בתנור(בתבנית אלומיניום) או חורכים על הכיריים, או על גריל פחמים (נועצים לאורך החציל שיני מזלג)וחורכים אותו היטב מכל צדדיו
2. מוציאים וממתינים כמהה ומקלפים את קליפתו בעזרת הידיים בלבד (ככל שיהיה חרוך יותר
כך יקל על מלאכת הקילוף).
3.מזלפים עליו את מיץ הלימון (כדי שלא ישחיר)
לטחינה
מערבבים את כל חומרי הטחינה ומקציפים כמהה בעזרת מזלג טועמים מתקנים תיבול
ושופכים על החציל מעטרים בפטרוזיליה.
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון