חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל קלוי בגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל קלוי בגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום גדולות קצוצות דק
75 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת עזים (מסוג "פרומעז") חתוכה לקוביות קטנטנות
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
75 גרם גבינת פטה מפוררת
½1 כפות פירורי לחם
4 כפות חומץ
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מנקבים היטב את החצילים בעזרת מזלג. מניחים את החצילים על מחבת לוהט וקולים היטב מכל הכיוונים. חוצים את החצילים לשניים לאורך. בעדינות, מבלי ליצור חורים בקליפת החציל, יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על בשר החציל הקלוי. מפזרים מחצית מכמות הפטרוזיליה על החצילים.
מערבבים בקערה את הגבינות עם השום ופירורי הלחם. מפזרים את התערובת על החצילים תוך כדי דחיסה קלה. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180°c למשך כעשר דקות או עד להשחמה נאה. מוציאים מהתנור ומעבירים את החצילים לצלחות הגשה. מפזרים מעל את שארית הפטרוזיליה. מעל כל מחצית חציל מזליפים כף חומץ וכף שמן זית.
מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון