הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום גדולות קצוצות דק
75 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת עזים (מסוג "פרומעז") חתוכה לקוביות קטנטנות
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
75 גרם גבינת פטה מפוררת
½1 כפות פירורי לחם
4 כפות חומץ
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מנקבים היטב את החצילים בעזרת מזלג. מניחים את החצילים על מחבת לוהט וקולים היטב מכל הכיוונים. חוצים את החצילים לשניים לאורך. בעדינות, מבלי ליצור חורים בקליפת החציל, יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על בשר החציל הקלוי. מפזרים מחצית מכמות הפטרוזיליה על החצילים.
מערבבים בקערה את הגבינות עם השום ופירורי הלחם. מפזרים את התערובת על החצילים תוך כדי דחיסה קלה. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180°c למשך כעשר דקות או עד להשחמה נאה. מוציאים מהתנור ומעבירים את החצילים לצלחות הגשה. מפזרים מעל את שארית הפטרוזיליה. מעל כל מחצית חציל מזליפים כף חומץ וכף שמן זית.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון