הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ח"ב תמרים מגולענים [שבאריזת וואקום]או 8/10 יחידות תמר מסוג מגהול
50 גרם שקדים
50גרם אגוזים
4כפות צימוקים לבנים
3/4 כוס יין תירוש
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
וכף אבקת תבלין טריפוליטאי בשם חררת {תערובת תבלינים}
אופן ההכנה
לשטוף את האגוזים .שקדים.צימוקים ולנגב בניר סופג .
בתוך קערת מגימיקס לשים את הסוכר האגוזים והשקדים לטחון בערך 2 דקות .
ואחר כך להוסיף את הצימוקים .והתמרים
ותבלין החררת.וקינמון .
ותוך כדי להוסיף את היין כל פעם קצת עד שמתקבלת עיסה רכה יחסית ולא יבשה מדי .
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת יין .
לקחת עם ידיים רטובות מעט מהעיסה להכין כדורים ולסדר בצלחת הגשה ניתן לשמור במקרר מכוסה בנילון נצמד .
עד לעריכת שולחן החג.
נ.ב לשים לב לתמרים שבאריזת הווקום לפעמים יש גלעינים .
חג שמח וכשר .
מגיש:
מקור: בית אמא זל
שתף את המתכון