חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חרוסת נוסח קורדיסטאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חרוסת קורדיסטאנית בעלת צבע עינברי מדהימה וטעימה
חרוסת נוסח קורדיסטאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חרוסת קורדיסטאנית בעלת צבע עינברי מדהימה וטעימה
הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר בוטנים עם הציפה החומה (קלוייה במיקרו כ 4 דקות)
500 ג"ר סוכר
אופן ההכנה
1.ממיסים 1/2 ק"ג סוכר ב-2 כוסות מי ברז
2.טוחנים את הבוטנים במטחנת בשר 3 פעמים (חובה). או במעבד מזון בפולסים עד
לקבלת גרגירים בגודל של סולת
3.מוסיפים את הבוטנים לתמיסת הסוכר ומערבבים ביד
4.מניחים את הכל בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה בלתי פוסקת, עד
להיווצרות קצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, מכבים את האש,
מקררים, מכסים את הסיר, ולא נוגעים בו במשך יממה שלמה.
מעבירים לצנצנות או קופסאות פלסטיק (לא חובה לאחסן בקירור) לא מתקלקל.
הערה חשובה מאוד:
כשאתם מוזגים מהחרוסת יש להשתמש בכף עץ בלבד, לא בכלי נירוסטה אחרת זה יתקלקל!!!
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נאגי
שתף את המתכון