חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חריימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

להשגת טעם אנין יותר רצוי להשתמש בלוקוס. הגרסא כאן היא גרסת ה"עם".
חריימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

להשגת טעם אנין יותר רצוי להשתמש בלוקוס. הגרסא כאן היא גרסת ה"עם".
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קרפיון בינוני (משקל של כ-2 ק"ג) פרוס
2 עגבניות פרוסות לעיגולים
1 פלפל ירוק פרוס לעיגולים
½ חבילה כוסברה
½ כוס מיץ עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
1 פלפל צ'ילי קצוץ
4 שיני שום חתוכות לארבע
2 בצלים ירוקים קצוצים
1כוס מים
½ כוס ציר דגים
שמן לטיגון (כרבע כוס)
קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מקמחים את נתחי הקרפיון. מחממים את השמן במחבת עם שוליים גבוהים (שיכולה גם להיכנס לתנור). מטגנים את פרוסות הדג עד להזהבה קלה משני הצדדים ומוציאים החוצה. מכניסים לשמן את השום, הבצל ופלפל הצ'ילי. מערבבים היטב ושובכים פנימה את מיץ העגבניות, המים והציר. מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות ושוב מערבבים. מחזירים את הדגים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מסדרים יפה את העגבניות מלמעלה ואח"כ את הפלפלים ומפזרים מעל את גבעולי הכוסברה. מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כעשרים דקות. אחרי עשרים דקות מסירים את המכסה וממשיכים לצלות עוד כעשר דקות שהעגבניות והפלפלים יקבלו גוון יפה של צלייה מלמעלה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון