הוראות הכנה
מרכיבים
1 קרפיון בינוני (משקל של כ-2 ק"ג) פרוס
2 עגבניות פרוסות לעיגולים
1 פלפל ירוק פרוס לעיגולים
½ חבילה כוסברה
½ כוס מיץ עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
1 פלפל צ'ילי קצוץ
4 שיני שום חתוכות לארבע
2 בצלים ירוקים קצוצים
1כוס מים
½ כוס ציר דגים
שמן לטיגון (כרבע כוס)
קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מקמחים את נתחי הקרפיון. מחממים את השמן במחבת עם שוליים גבוהים (שיכולה גם להיכנס לתנור). מטגנים את פרוסות הדג עד להזהבה קלה משני הצדדים ומוציאים החוצה. מכניסים לשמן את השום, הבצל ופלפל הצ'ילי. מערבבים היטב ושובכים פנימה את מיץ העגבניות, המים והציר. מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות ושוב מערבבים. מחזירים את הדגים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מסדרים יפה את העגבניות מלמעלה ואח"כ את הפלפלים ומפזרים מעל את גבעולי הכוסברה. מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כעשרים דקות. אחרי עשרים דקות מסירים את המכסה וממשיכים לצלות עוד כעשר דקות שהעגבניות והפלפלים יקבלו גוון יפה של צלייה מלמעלה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון