חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חריימה בשתי גרסאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני נותן במתכון זה שתי גרסאות של חריימה עם עגבניות וללא עגבניות לשימושכם.
חריימה בשתי גרסאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני נותן במתכון זה שתי גרסאות של חריימה עם עגבניות וללא עגבניות לשימושכם.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים בהסבר הבישול
אופן ההכנה
מתכון לשתי גרסאות של חריימה
במקום פלפל חריף אני ממליץ לשים פפריקה חריפה או לוותר
אפשר להשתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצפונית
הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב, מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר
אצלנו בארץ הוא נמכר ברשתות קפוא ואפילו זול יחסית
כמובן שאפשר להשתמש בדג לוקוס. או שולה או נסיכת הנילוס
לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק)
ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה
הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול, לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן (ומכאן השם)
ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב,
אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה
לאחר שהשום הזהיב מעט, מוסיף כף של פפריקה מתוקה ו-2 כפיות פפריקה חריפה וכמון
מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ-3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה.
מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות
ומגיש.
ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר.
לידיעה!
בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות.
בשיטה השניה
שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה (אחרת השום מקבל טעם מר)
מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף (הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל)
מוסיפים פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
מלח
כפית כמון
מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית
מוסיפים כוס מים ובוחשים
מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות וכף כרוויה
מבשלים 20 דקות על אש קטנה
לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות
שבת שלום
פוקסי
מגיש: פוקסי99
מקור:
שתף את המתכון