הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים בהסבר הבישול
אופן ההכנה
מתכון לשתי גרסאות של חריימה
במקום פלפל חריף אני ממליץ לשים פפריקה חריפה או לוותר
אפשר להשתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצפונית
הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב, מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר
אצלנו בארץ הוא נמכר ברשתות קפוא ואפילו זול יחסית
כמובן שאפשר להשתמש בדג לוקוס. או שולה או נסיכת הנילוס
לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק)
ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה
הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול, לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן (ומכאן השם)
ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב,
אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה
לאחר שהשום הזהיב מעט, מוסיף כף של פפריקה מתוקה ו-2 כפיות פפריקה חריפה וכמון
מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ-3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה.
מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות
ומגיש.
ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר.
לידיעה!
בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות.
בשיטה השניה
שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה (אחרת השום מקבל טעם מר)
מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף (הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל)
מוסיפים פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
מלח
כפית כמון
מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית
מוסיפים כוס מים ובוחשים
מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות וכף כרוויה
מבשלים 20 דקות על אש קטנה
לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות
שבת שלום
פוקסי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון