הוראות הכנה
מרכיבים
לחציל המטוגן
3 חצילים בינוניים
1/2 כוס קמח
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב החריימה
גזרים גדולים פרוסים גס
1/2 כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה קודם עם כפית סודה לשתיה
2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
1.5 ראשי שום קלופים
1.5 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כף כורכום
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 חבילה קוסברה קצוצה דק
4 פלפלים חריפים טריים קצוצים לטבעות
3 תפוא"ד פרוסים ברוחב 1 ס"מ
אופן ההכנה
הוראות הכנה
אופן הכנת החציל המטוגן
1.פורסים את החציל עם הקליפה לפרוסות ברוחב 1.5 ס"מ (עבה)
ממליחים במלח גס ומניחים לשעה להוצאת נוזלים מנגבים היטב
2. בקערה מניחים קמח מתובל במעט מלח ופלפל
3. בקערה נוספת טורפים את הביצים
4. טובלים כל פרוסת חציל בביצה קמח ביצה
5. במחבת עם שמן מטגנים את פרוסות החציל עד הזהבה קלה משני צידיו
אופן הכנת התבשיל
1.בסיר רחב ושטוח, רצוי סיר לדגים מניחים שכבה של-
א. 3 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות של כ- 1 סמ" וחצי.
ב.פרוסות גזר, לימון כבוש אם יש לחתוך לחתיכות קטנות, כחופן או שניים , גרגרי חומוס
פלפל אדום 1/2 מכמות השום גם כתוש וגם סתם
מקולף .מפוזר מחצית מהפטרוזיליה
והכוסברה. לפזר מעט מעל הירקות לפני הנחת הדג
ג.לוקחים את פרוסות החציל המטוגן ומסדרים בסיר
ד.מפזרים את את הכורכום המלח הפלפל החריף מעל החציל
ה.לוקחים מחצית מהפפריקה המתוקה והחריפה ומפזרים מעל
ו.להוסיף מים בזהירות מהצד כדי לא לשטוף את התיבול מעל החציל, למלא מים
עד שכמעט יגיע לכיסוי החצילים
ז.להביא לרתיחה על להבה בינונית לכסות ולבשל כ 15 דקות , להסיר את המיכסה
ולהשאיר על אש בינונית
ח.לוקחים חצי כוס שמן מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים היטב עד שלא
נותרו גושים ושופכים תוך פיזור על החציל מנערים את הסיר כדי שכל השמן
התערבב היטב.
ט.ממשיכים לבשל ללא מיכסה עד שנותר 1/3 או פחות מהנוזלים לפי רצונכם
**ישנה חשיבות מרובה, ליציקת רוטב על החציל במשך הבישול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון