הוראות הכנה
מרכיבים
4 קןפסטת דג טונה סטארקיס
מיץ מ- 2 לימונים
1 חב' כוסברה קצוצה דק
½ כוס פפריקה מתוקה או רבע מתוקה ורבע חריפה
2 כפות רוטב עגבניות
½ כוס שמן
מעט מלח
3 ראשי ,שום
3 פלפלים חריפים אדומים ארוכים (למי שאוהב פחות חריף מספיק 1)
5גמבות חצויות ל- 2 לכיסוי תחתית הסיר
אופן ההכנה
1.לפתוח את קופסאות הטונה והעביר לקערה ומשרים אותו במיץ הלימון לשעה.
2.חותכים את הגמבות לחצי ומכסים את תחתית הסיר כשהצד החתוך כלפי מטה.
כמות הגמבות תלויה בגודל הסיר , במידה והסיר גדול צריך לשים יותר גמבות.
3.מפזרים מעל הפלפלים את הכוסברה ושיני שום שלמים
4.בכוס מערבבים את הפפריקה המתוקה , השמן והמלח , ורסק העגבניות מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים.
5.מביאים את הרוטב לרתיחה תוך עירבוב
6.להוסיף מעל מים עד כיסוי ןמביאים לרתיחה ומיד מנמיכים ללהבה הקטנה ביותר לבישול 1 שעה כשהוא מכוסה.
7.להוסיף מעל את הטונה שהושרתה במיץ הלימון עם המיץ ןממשיכם לבשל עוד 20 דקות
לא לערבב בזמן הבישול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון