הוראות הכנה
מרכיבים
פירות-ים (פירוט באופן הכנת המתכון)
1 כוס בורגול דק
1 כוס מים חמים
3 עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
חצי לימון סחוט
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות של עלי נענע קצוצים דק
50 גר' חמאה
7 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק
1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
חופן צנוברים קלויים קלות
מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
בוחרים את פירות הים למנה - ניתן להשתמש ב-3/4 כוס בייבי שרימפס או לחלופין בחופן טבעות קלמארי יחד עם 6-7 שרימפס חתוכים לחתיכות.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את שן השום הפרוסה לפרוסות דקות, ולאחר דקה מוסיפים את פירות הים. מקפיצים דקה-שתיים עד שהשרימפס ישנה את הצבע, בוזקים מעט מלח ופלפל שחור ומורידים מהאש.
משרים את הבורגול במים החמים במשך 15 דקות, עד שיספח את כל המים. אם הבורגול עדיין קשה ניתן להוסיף מעט מים ולהמתין, ואם יש עודף מים ניתן לסנן במסננת ולסחוט מעט בעזרת הידיים.
חולטים את העגבניות במים רותחים לדקה, מקלפים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים. מוסיפים לבורגול, יחד עם הבצל הירוק הקצוץ, הפטרוזיליה, הנענע והכוסברה, השום הקצוץ, הצנוברים הקלויים, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים יחד, מוסיפים את פירות הים המוקפצים ומאחדים בערבוב קל.
שומרים בקירור ומגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון