הוראות הכנה
מרכיבים
1.6 ק"ג כתף טלה, פרוס בעובי 4 ס"מ סביב העצם
1.5 ק"ג חבושים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבה
10 גרם מלח
10 גרם ג'ינג'ר
10 גרם פלפל לבן
1 גרם חוטי זעפרן
1 כוס שמן
200 גרם סוכר
3 מקלות קינמון
אופן ההכנה
1. בטאג'ין (קדרת חימר עם מכסה בצורת קונוס) מניחים את חתיכות הטלה, מוסיפים: מלח, ג'ינג'ר, זעפרן, פלפל ושמן, וממלאים מים לכדי כיסוי הבשר. מכסים את הכלי ומבשלים על אש חזקה, עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה.
2. מבשלים את החבושים במים עם סוכר ומקלות קינמון, במשך כ- 15 דקות.
3. כשהבשר מבושל מוסיפים את החבושים (כולל מי הבישול) ומבשלים יחד עוד כ- 15 דקות. אם יש צורך מוסיפים מים, ממי החבושים. מגישים בטאג'ין עצמו.
מגיש:
מקור: מתכון של השף אילן סיבוני, מסעדת דארנא.
שתף את המתכון