הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
2 ק"ג כתף כבש או עגל
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות
2 כוסות מים
1 כוס ציר בשר
1 גבעול טימין טרי
1 גבעול רוזמרין
4 גזרים חתוכים לטבעות גסות
5 בצלים חתוכים לטבעות
מלח גס ופלפל גרוס עבה מעט צילי גרוס
3 כפות שמן
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.חותכים את הבשר לקוביות של 2 ס"מ ומשחימים לסגירת הבשר במעט שמן בסיר
בינוני.
2.במחבת נוספת מטגנים את הבצל עד שקיפות, וכן את הגזר והטימין ומטגנים כ- 5
דקות נוספות, מוסיפים את הירקות לסיר עם הבשר וכן את ציר הבשר והמים.
3.מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה ורבע בסיר מכוסה.
4.מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש
ומבשלים 45 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: ניסוי ותהיה
שתף את המתכון