חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טאטאקי של טונה צרובה במעטפת תבלינים על מצע סלט אצות ים ומלפפונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לכאורה מנת טונה צרובה, אך יש בה משהו חדש ומרענן. מנה קלה מאד שיש בה שילוב מיוחד של טעמים: פיקנטיות מול מתיקות וחמיצות מול מליחות נפגשים באמצע במנה עם ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד
טאטאקי של טונה צרובה במעטפת תבלינים על מצע סלט אצות ים ומלפפונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לכאורה מנת טונה צרובה, אך יש בה משהו חדש ומרענן. מנה קלה מאד שיש בה שילוב מיוחד של טעמים: פיקנטיות מול מתיקות וחמיצות מול מליחות נפגשים באמצע במנה עם ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' נתח פילה טונה אדומה טרייה מאד
תערובת תבלינים:
כף פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כף שומשום לבן
כפית תערובת טוגרשי יפאנית (ניתן להחליף בפפריקה חריפה)
2 כפות שמן
סלט:
1 חבילה אצות ווקאמה (50 גר')
4 מלפפונים טריים
כפית ג'ינג'ר כתוש טרי
כף בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית שומשום קלוי
רוטב:
2 כפות בצל סגול קצוץ
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית ווסאבי מוכן
1 כף מיונז
3 כפות סירופ סוכר
3 כפות סויה
2 כפות חומץ
1/3 כוס שמן סויה
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הסויה ושמן השומשום במעבד מזון. מוסיפים בזילוף איטי תוך כדי הטחינה 1/3 כוס שמן סויה ו- 2 כפות שמן שומשום עד שמתקבל צבע מוקה סמיך.
2. מכינים את הסלט: משרים את האצות במשך 10 דקות במים קרים עד שהן משלישות את נפחן. סוחטים היטב. קולפים את המלפפונים וחוצים לאורכם. מרוקנים את תכולת הגרעינים ופורסים לרצועות דקות מאד. מערבבים את כל חומרי הסלט עם חצי מכמות הרוטב.
3. מכינים את נתחי הטונה: מושחים את נתח הטונה בשמן ומצפים בתערובת התבלינים. מחממים מחבת ברזל למשך כמה דקות על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד. מוסיפים כף שמן וצורבים את נתח הטונה למשך 20 שניות מכל צד. מצננים את הטונה במי קרח למשך 10 דקות (בכדי לעצור את הבישול). מוציאים ומנגבים בנייר סופג. פורסים את הטונה לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ בסכין חדה מאד.
4. להגשה: מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומעליו את פרוסות הטונה בצורת מניפה. מפזרים מעט מלח גס על נתחי הטונה ואת שארית הרוטב.
מגיש: יוסף ל
מקור: מנה שיצר שף דרור שושן לרשת ג'פניקה.
שתף את המתכון