הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' נתח פילה טונה אדומה טרייה מאד
תערובת תבלינים:
כף פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כף שומשום לבן
כפית תערובת טוגרשי יפאנית (ניתן להחליף בפפריקה חריפה)
2 כפות שמן
סלט:
1 חבילה אצות ווקאמה (50 גר')
4 מלפפונים טריים
כפית ג'ינג'ר כתוש טרי
כף בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית שומשום קלוי
רוטב:
2 כפות בצל סגול קצוץ
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית ווסאבי מוכן
1 כף מיונז
3 כפות סירופ סוכר
3 כפות סויה
2 כפות חומץ
1/3 כוס שמן סויה
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הסויה ושמן השומשום במעבד מזון. מוסיפים בזילוף איטי תוך כדי הטחינה 1/3 כוס שמן סויה ו- 2 כפות שמן שומשום עד שמתקבל צבע מוקה סמיך.
2. מכינים את הסלט: משרים את האצות במשך 10 דקות במים קרים עד שהן משלישות את נפחן. סוחטים היטב. קולפים את המלפפונים וחוצים לאורכם. מרוקנים את תכולת הגרעינים ופורסים לרצועות דקות מאד. מערבבים את כל חומרי הסלט עם חצי מכמות הרוטב.
3. מכינים את נתחי הטונה: מושחים את נתח הטונה בשמן ומצפים בתערובת התבלינים. מחממים מחבת ברזל למשך כמה דקות על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד. מוסיפים כף שמן וצורבים את נתח הטונה למשך 20 שניות מכל צד. מצננים את הטונה במי קרח למשך 10 דקות (בכדי לעצור את הבישול). מוציאים ומנגבים בנייר סופג. פורסים את הטונה לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ בסכין חדה מאד.
4. להגשה: מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומעליו את פרוסות הטונה בצורת מניפה. מפזרים מעט מלח גס על נתחי הטונה ואת שארית הרוטב.
מגיש:
מקור: מנה שיצר שף דרור שושן לרשת ג'פניקה.
שתף את המתכון