הוראות הכנה
מרכיבים
בצק פריך שקדים:
¼ 1 כוסות קמח
50 גר´ שקדים מולבנים טחונים דק
50 גר´ אבקת סוכר
120 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כף מים קרים
קרם שקדים:
100 גר´ חמאה בטמפ´ החדר
½ כוס סוכר
100 גר´ שקדים מולבנים טחונים דק
2 ביצים
½ 1 כפות רום כהה
½ 1 כפות קורנפלור
אגסים:
5 אגסים
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה
לבצק:
מערבבים את הקמח, השקדים, הסוכר והחמאה במעבד מזון עם להב פלדה,עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמון ואת המים ומערבבים מעט, רק עד שהחומרים מתחילים להתחבר.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.
לקרם שקדים:
מקציפים את החמאה עם הסוכר והשקדים לתערובת קצפתית ובהירה.ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים אחת-אחת.מוסיפים את הרום ואת הקורנפלור ומערבבים.
לאגסים:
מבשלים את הסוכר ואת המים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר.קולפים וחוצים את האגסים. מבשלים את האגסים בסירופ הסוכר עד להתרככותם.הרכבת הטארט:מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ.ממלאים את התבנית בקרם שקדים עד מחצית גובהה.מסדרים מעל את האגסים ואופים בתנור שחומם ל160- מעלותלמשך כ35- דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון