חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט אגסים עם קרם שקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החלטתי להמשיך עם עוד מנה אישית, והפעם קינוח.(קצת יותר מורכבת אך טעימה להפליא) brאנחנו בקייטרינג צבעים מתוקים עושים בא שימוש בגירסה אישית המסתובבת בינות לסועדים בעיקר באירועי קוקטייל לחברות, אפשר להגישה באירוע חלבי כשר או באירוע בשרי. br brטארט זה הינו אחד מאושיות המטבח הצרפתי הקלאסי, ופגשתי אותו לראשונה בעבודתי במסעדת תפוח זהב של ישראל אהרוני והשף יונתן רושפלד מאז הוא עבר אצלי מספר שינויים br brאך בבסיסו הוא נשאר נאמן למטבח הצרפתי.
טארט אגסים עם קרם שקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החלטתי להמשיך עם עוד מנה אישית, והפעם קינוח.(קצת יותר מורכבת אך טעימה להפליא) brאנחנו בקייטרינג צבעים מתוקים עושים בא שימוש בגירסה אישית המסתובבת בינות לסועדים בעיקר באירועי קוקטייל לחברות, אפשר להגישה באירוע חלבי כשר או באירוע בשרי. br brטארט זה הינו אחד מאושיות המטבח הצרפתי הקלאסי, ופגשתי אותו לראשונה בעבודתי במסעדת תפוח זהב של ישראל אהרוני והשף יונתן רושפלד מאז הוא עבר אצלי מספר שינויים br brאך בבסיסו הוא נשאר נאמן למטבח הצרפתי.
הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים:
5-6 אגסים בשלים קלופים
1 בקבוק יין אדום/יין לבן/מים
1 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי/פקק תמצית וניל
4 תרמילי הל
1 מקל קינמון
לקרם שקדים
150 ג' אבקת שקדים
100 ג' אבקת סוכר
2 כפות קמח
150ג' חמאה רכה /מרגרינה
1 ביצה
קלתית (קוטר 24)
140 ג' קמח
50 ג' שקדים טחונים
3 כפות סוכר
120 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות /מרגרינה
1 ביצה
אופן ההכנה
לאגסים:
בסיר מכניסים את כל החומרים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להיתרככות האגסים.
מוצאים את האגסים, מקררים אותם וחוצים בעזרת סכין חדה, מגלענים ופורסים בצורת מניפה.
לקלתית
במעבד מזון
מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים מכדררים לכדור עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים מניחים בתבנית ובעזרת מזלג יוצרים מספר חורים בבצק מניחים עליו ניר אלומיניום באופן צמוד, ממלאים את התבנית בשעועית יבשה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
למשך של 12 דקות.
(מטרת השעועית היא למנוע מהבצק להתנפח בזמן האפיה).
מוציאים את נייר האלומנים (את השעועית אפשר לשמור לשימוש חוזר).
לקרם:
במעבד מזון מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה.
אופן הכנת הטארט
ממלאים את הקלתית האפויה בקרם, ומניחים עליו את האגסים בצורת טבעות מהחוץ אל פנים המעגל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ-20 דקות.
מקשטים אם רוצים במעט אבקת סוכר ואוכלים (רצוי לאכול חם אך רק לאחר התקררות קלה).
בתאבון
מגיש: צבעים מתוקים
מקור:
שתף את המתכון