החלטתי להמשיך עם עוד מנה אישית, והפעם קינוח.(קצת יותר מורכבת אך טעימה להפליא) brאנחנו בקייטרינג צבעים מתוקים עושים בא שימוש בגירסה אישית המסתובבת בינות לסועדים בעיקר באירועי קוקטייל לחברות, אפשר להגישה באירוע חלבי כשר או באירוע בשרי. br brטארט זה הינו אחד מאושיות המטבח הצרפתי הקלאסי, ופגשתי אותו לראשונה בעבודתי במסעדת תפוח זהב של ישראל אהרוני והשף יונתן רושפלד מאז הוא עבר אצלי מספר שינויים br brאך בבסיסו הוא נשאר נאמן למטבח הצרפתי.
|
|
|
החלטתי להמשיך עם עוד מנה אישית, והפעם קינוח.(קצת יותר מורכבת אך טעימה להפליא) brאנחנו בקייטרינג צבעים מתוקים עושים בא שימוש בגירסה אישית המסתובבת בינות לסועדים בעיקר באירועי קוקטייל לחברות, אפשר להגישה באירוע חלבי כשר או באירוע בשרי. br brטארט זה הינו אחד מאושיות המטבח הצרפתי הקלאסי, ופגשתי אותו לראשונה בעבודתי במסעדת תפוח זהב של ישראל אהרוני והשף יונתן רושפלד מאז הוא עבר אצלי מספר שינויים br brאך בבסיסו הוא נשאר נאמן למטבח הצרפתי.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים:
5-6 אגסים בשלים קלופים
1 בקבוק יין אדום/יין לבן/מים
1 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי/פקק תמצית וניל
4 תרמילי הל
1 מקל קינמון
לקרם שקדים
150 ג' אבקת שקדים
100 ג' אבקת סוכר
2 כפות קמח
150ג' חמאה רכה /מרגרינה
1 ביצה
קלתית (קוטר 24)
140 ג' קמח
50 ג' שקדים טחונים
3 כפות סוכר
120 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות /מרגרינה
1 ביצה
אופן ההכנה
לאגסים:
בסיר מכניסים את כל החומרים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להיתרככות האגסים.
מוצאים את האגסים, מקררים אותם וחוצים בעזרת סכין חדה, מגלענים ופורסים בצורת מניפה.
לקלתית
במעבד מזון
מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים מכדררים לכדור עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים מניחים בתבנית ובעזרת מזלג יוצרים מספר חורים בבצק מניחים עליו ניר אלומיניום באופן צמוד, ממלאים את התבנית בשעועית יבשה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
למשך של 12 דקות.
(מטרת השעועית היא למנוע מהבצק להתנפח בזמן האפיה).
מוציאים את נייר האלומנים (את השעועית אפשר לשמור לשימוש חוזר).
לקרם:
במעבד מזון מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה.
אופן הכנת הטארט
ממלאים את הקלתית האפויה בקרם, ומניחים עליו את האגסים בצורת טבעות מהחוץ אל פנים המעגל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ-20 דקות.
מקשטים אם רוצים במעט אבקת סוכר ואוכלים (רצוי לאכול חם אך רק לאחר התקררות קלה).
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון