הוראות הכנה
מרכיבים
8 ביצים מופרדות
כפית מלח
סוכר
2/3 כוס קמח
1/3 כוס אבקת קקאו
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 כפות תמצית וניל
חבילת שוקולד ציפס לבנים
300 גרם שוקולד לבן
חלב
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד נוגט
חבילת אבקת אינסטנט פודינג וניל
חבילת שמנת להקצפה
אופן ההכנה
לבלילה:
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים מ-8 ביצים ביחד עם כוס סוכר וכפית מלח. בקערה נפרדת מערבבים 8 חלמונים, חצי כוס מים, חצי כוס שמן ו-2 כפות תמצית וניל. בקערה נוספת מערבבים 2/3 כוס קמח, 1/3 כוס אבקת קקאו ושקית אבקת אפיה.
מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת החלבונים לקרם חלק, מוסיפים את תערובת הקמח ומקפלים גם למרקם אחיד ללא גושים,מוסיפים חבילת שוקולד ציפס לבנים, יוצקים לתבנית קפיצית משומנת בקוטר 30 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות.
למילוי הקרם:
בקערת המיקסר מקציפים כוס חלב, חבילת שמנת להקצפה, 2 כפות סוכר וחבילת אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
לציפוי השוקולד הלבן, והנוגט:
בסיר על אמבט מים ממיסים 300 גרם שוקולד לבן עם חצי כוס חלב ו-100 גרם חמאה ,ובסיר דומה, ממיסים 150 גרם שוקולד נוגט עם 50 גרם חמאה ו-1/3 כוס חלב
בניית העוגה:
לאחר שהעוגה יצאה מהתנור והתקררה משחררים אותה מהתבנית. חוצים אותה לרוחב ל-2 דיסקיות. את הדיסקית התחתונה מורחים בקרם ושמים עליה בחזרה את הדיסקית העליונה ומורחים את העוגה בקרם השוקולד הלבן. יוצקים את רוטב השוקולד נוגט לבקבוק לחיץ, שק זילוף, שקית עם חור בקצה ויוצרים בעזרתו קישוטים בצורת שתי וערב על העוגה. מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים והיא מוכנה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון