חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט נקטרינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מבקשת מתכון למאפה או עוגה עם נקטרינות
טארט נקטרינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מבקשת מתכון למאפה או עוגה עם נקטרינות
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לטארט בקוטר 28 ס"מ:
לקרם שקדים:
110 גרם חמאה
50+100 גרם סוכר
3 ביצים מס' 2, מופרדות
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפת מגוררת מ-1/2 לימון
50 גרם פירורי עוגה משובחת
75 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
סוכר וניל
לקלתית:
300 גרם קמח
200 חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה קרה
10 נקטרינות מעט קשות - חתוכות לרבעים ומגולענות
1/2 כוס ריבת משמש, מדוללת במעט מים - לזיגוג
מעט פיסטוק טחון גס לקישוט - לא חובה
אופן ההכנה
+ מכינים את קרם השקדים: מקציפים את החמאה עם 100 גרם סוכר, חלמונים וגרידות לימון ותפוז. מוסיפים את השקדים ואת פירורי העוגה ומערבבים.
+ מקציפים את החלבונים עם 50 גרם סוכר ומעט סוכר וניל. מקפלים את הקצף למסת החמאה. מצננים שעתיים במקרר.
+ בינתיים מכינים את הקלתית: מעבדים ביד את הקמח עם החמאה, המלח והסוכר רק עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים שמנת מתוקה ובערבוב ידני קצר ככל האפשר מאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה וחצי.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ מרדדים את הבצק, משטחים על תבנית פאי (רצוי מתפרקת), מחוררים במזלג במספר מקומות, מכסים בנייר אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור.
+ מורחים את קרם השקדים על הקלתית בעזרת כף היד. מרטיבים את היד מדי פעם במים קרים להקלת המריחה. מסדרים את רבעי הנקטרינות על הטארט בצורת מניפה ואופים כ-30-25 דקות ב-190 מעלות.
+ מוציאים מהתנור ומורחים את פני השטח בריבת משמש.
+ לפני ההגשה אפשר לקשט במעט פיסטוק טחון.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון