הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לטארט בקוטר 28 ס"מ:
לקרם שקדים:
110 גרם חמאה
50+100 גרם סוכר
3 ביצים מס' 2, מופרדות
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפת מגוררת מ-1/2 לימון
50 גרם פירורי עוגה משובחת
75 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
סוכר וניל
לקלתית:
300 גרם קמח
200 חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה קרה
10 נקטרינות מעט קשות - חתוכות לרבעים ומגולענות
1/2 כוס ריבת משמש, מדוללת במעט מים - לזיגוג
מעט פיסטוק טחון גס לקישוט - לא חובה
אופן ההכנה
+ מכינים את קרם השקדים: מקציפים את החמאה עם 100 גרם סוכר, חלמונים וגרידות לימון ותפוז. מוסיפים את השקדים ואת פירורי העוגה ומערבבים.
+ מקציפים את החלבונים עם 50 גרם סוכר ומעט סוכר וניל. מקפלים את הקצף למסת החמאה. מצננים שעתיים במקרר.
+ בינתיים מכינים את הקלתית: מעבדים ביד את הקמח עם החמאה, המלח והסוכר רק עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים שמנת מתוקה ובערבוב ידני קצר ככל האפשר מאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה וחצי.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ מרדדים את הבצק, משטחים על תבנית פאי (רצוי מתפרקת), מחוררים במזלג במספר מקומות, מכסים בנייר אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור.
+ מורחים את קרם השקדים על הקלתית בעזרת כף היד. מרטיבים את היד מדי פעם במים קרים להקלת המריחה. מסדרים את רבעי הנקטרינות על הטארט בצורת מניפה ואופים כ-30-25 דקות ב-190 מעלות.
+ מוציאים מהתנור ומורחים את פני השטח בריבת משמש.
+ לפני ההגשה אפשר לקשט במעט פיסטוק טחון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון