הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1/8 כפית מלח
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
3 כפות מי קרח
לקרם פטיסייר:
1/2 1 כוסות חלב
4 חלמונים
6 כפות סוכר שטוחות
1/3 כוס +1/2 1 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
3 כפות חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
כ-600 גרם פירות יער טריים (אפשר גם פרוסות של מבחר פירות העונה)
הכלים: תבנית לטארט (רצוי עם תחתית מתפרקת) בקוטר 28 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות "הפסק-הפעל" עד לקבלת תערובת של פירורים בגודל אפונה. מערבבים את הביצה עם המים ויוצקים למעבד בעודו פועל. מעבדים קלות רק עד לקבלת תערובת של גושי בצק גדולים.
מעצבים את הבצק לכדור, משטחים לעיגול, עוטפים ומקררים במקרר 30 דקות.
מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים את הבצק במזלג, עוטפים ומקררים 30 דקות במקרר.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים מעליו שעועית יבשה. אופים כ-30 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-שחום. מסירים את הנייר והשעועית ומצננים על רשת.
קרם פטיסייר: שמים את החלב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה.
בקערה בינונית מקציפים את החלמונים עם הסוכר במקצף ידני לתערובת סמיכה ובהירה, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
יוצקים את החלב החם בהדרגה על תערובת החלמונים תוך עירבוב רצוף. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך עירבוב רצוף במקצף ידני, עד שהקרם מסמיך ומגיע לסף רתיחה (יש להיזהר שלא לבשל אותו על להבה גבוהה מדי, כי אז החלמונים ייקרשו). מסירים מהאש.
מוסיפים את הווניל ומוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי עירבוב (אם נוצרים גושים, מסננים את הקרם).
משטחים את הקרם בתבנית פיירקס, לצינון מהיר. מכסים מיד ביריעת ניילון שמצמידים על הקרם עצמו (כדי שלא יווצר קרום). מקררים במקרר.
הרכבת הטארט: סמוך לזמן ההגשה משטחים את קרם הפטיסיאר מעל לבצק. מפזרים את הפירות מעל הקרם ושומרים במקרר עד לזמן ההגשה. הטארט נשמר עד יומיים במקרר.
מגיש:
מקור: YNET רוני ונציה
שתף את המתכון