הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 שקית 200 ג"ר ביגלה שמיניות כתוש דק ידנית
1 חבילה חמאה 250 ג"ר מומסת
קופסא גבינה לבנה מרוככת
250 ג"ר קרים ציז
1 קופסא שמנת מתוקה מוקצפת
1/4 כפית מלח
1 כף שום כתוש(לא חובה)
1 כף שמיר קצוץ (לא חובה)
1 כף אירית קצוצה(לא חובה)
1 כף נענע קצוצה (לא חובה)
1 גרידת לימון מלימון שלם
כף מיץ לימון
אופן ההכנה
1. בקערה מפוררים היטב את הבייגלה ומערבבים עם החמאה המומסת
2. בתבנית עם תחתית מתפרקת או בתבנית אינגליש מצופה בניילון נצמד מעבירים את שברי הבייגלה עם החמאה המומסת ולוחצים חזק עד קבלת תחתית אחידה
3. מעבירים למקרר לפחות לשעה צינון
4. במקביל מקציפים את השמנת המתוקפה לקרם יציב
5. בקערה מערבבים היטב את יתרת החומרים עד קבלת עיסה חלקה ומקפלים פנימה את קרם
השמנת
6. מוציאים את תחתית הבייגלה מהמקרר ומפזרים באופן אחיד את העיסה מעל
7. מצפים בניילון נצמד ומקררים כ 6 שעות לפחות
8. מוציאים בזהירות את הפאי מהתבנית
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון