יש כאלו ששומעים את המילה טארט וישר נסוגים."זה לא בשבילי עשיתי פעם ולא הצליח". אז רק שתדעו שאין פה קסמים או תיחכומים אלא הקפדה על כמה כללים והכי חשוב התנסות ואימון:אני מכינה טארטים ללא הרף ועדיין מדי פעם יצא לי בצק סרבן או בעייתי אך השאלה היא רק איך להפוך לימון ללימונדה ולהציל את המצב. br br הטארט שלפנינו הוא טארט סטייליסטי במיוחד,עם ניחוח של פעם בדמות השילוב של שוקולד בננה(זוכרים?ארטיק ,קרטיב שוקולד בננה),אבל עם טוויסט משלו ושידרוג קרמלי למדי. לשם הכנת הטארט יש להקדים ולהכין כמובן את הקלתית,את הגאנאש שוקולד,ולרכוש בננות-שהן כבר עשו את העבודה עבורנו ובאו מוכנות. br brאל תיבהלו מ"רשימת המכולת" שלפניכם ,והרשו לעצמכם להתפרע עם השילובים.אין לכם בננה?גם טארט שוקולד קרמל זה מצוין,לא מתחשק לכם להכין קרמל?אז וותרו.אבל אל תוותרו על העשייה! ,פשוט צריך להעיז ולנסות פעם אחת-הבאה תהיה קלה יותר. br br br br br br br brטארט דאבל שוקולד,בננה וקרמל br br
|
|
|
יש כאלו ששומעים את המילה טארט וישר נסוגים."זה לא בשבילי עשיתי פעם ולא הצליח". אז רק שתדעו שאין פה קסמים או תיחכומים אלא הקפדה על כמה כללים והכי חשוב התנסות ואימון:אני מכינה טארטים ללא הרף ועדיין מדי פעם יצא לי בצק סרבן או בעייתי אך השאלה היא רק איך להפוך לימון ללימונדה ולהציל את המצב. br br הטארט שלפנינו הוא טארט סטייליסטי במיוחד,עם ניחוח של פעם בדמות השילוב של שוקולד בננה(זוכרים?ארטיק ,קרטיב שוקולד בננה),אבל עם טוויסט משלו ושידרוג קרמלי למדי. לשם הכנת הטארט יש להקדים ולהכין כמובן את הקלתית,את הגאנאש שוקולד,ולרכוש בננות-שהן כבר עשו את העבודה עבורנו ובאו מוכנות. br brאל תיבהלו מ"רשימת המכולת" שלפניכם ,והרשו לעצמכם להתפרע עם השילובים.אין לכם בננה?גם טארט שוקולד קרמל זה מצוין,לא מתחשק לכם להכין קרמל?אז וותרו.אבל אל תוותרו על העשייה! ,פשוט צריך להעיז ולנסות פעם אחת-הבאה תהיה קלה יותר. br br br br br br br brטארט דאבל שוקולד,בננה וקרמל br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לקלתית:
300 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה
ביצה+חלמון
לקרמל:
100 גרם סוכר(1/2 כוס)
4 כפות מים
רבע כוס (60 מ"ל)שמנת מתוקה
30 חמאה רכה
למלית שוקולד
250 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
50 גרם חמאה
2 כפות דבש
4-5 בננות רכות ובשלות
לציפוי שוקולד-(אפשר גם בלי הציפוי-אך הוא מוסיף לאפקט ה"וואוו")
100 גרם שוקולד מריר
125 גרם שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לקלתית
1.מעבדים את כל החומרים מלבד הביצה עד שמתקבלים פירורים .
2.מוסיפים את הביצים ומעבדים עיבוד קצר עד לכדור בצק.
3.עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
4.מחממים את התנור ל170 מעלות.
5.מרדדים את כדור הבצק על גבי נייר אפייה ומעבירים לתבנית מתאימה.מכסים ברדיד אלומניום(זה נקרא "אפייה עיוורת") ועליו מניחים משקולות.
6.אופים במשך 10 דקות את הקלתית ומורידים את האלומיניום,לאפייה של כ7 דקות נוספות.
לקרמל-
כאן נלמד להכין קרמל "רטוב" שקל יותר להכנה וכמעט בלתי אפשרי לשרוף.
1.להמתין עד שהסוכר יקבל צבע קרמלי (לא כהה מדי ובמקביל נרתיח שמנת מתוקה
3.מוסיפים באיטיות את השמנת לקרמל ולערבב נמרצות
4.מורידים מהאש להניח שיתקרר לטמפ חמימה.
5.מוסיפים את החמאה,לבלנדר אם צריך.
למלית-
1.ממיסים את השוקולד.לערבב עם הדבש.
2.ממתינים שיתקרר מעט ומערבבים פנימה את הביצים ולאחר מכן את החמאה.
הרכבת הטארט:
1.יוצקים על הקלתית את הקרמל שהכנו.
2.פורסים לפרוסות ארוכות את הבננה,לאורכה ולא לרוחבה{לא ליצור "עיגולים" אלא רצועות בננה}ויוצקים מעל את השוקולד
4.אופים כרבע שעה על 180 מעלות עד שהמלית מתייצבת{ועדיין רוטטת מעט במרכז}.
6.אם רוצים לצפות לצנן מעט,להרתיח שמנת ולשפוך על השוקולד,כשמתקרר מעט להוסיף את החמאה,ולצפות את הקלתית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון