חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טארט תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק שקדים פריך :
120 גרם חמאה
2 גרם מלח
75 גרם אבקת סוכר
25 גרם אבקת שקדים
2 גרם אבקת וניל
ביצה אחת טרופה
50 גרם קמח
150 גרם קמח
חומרים למלית (קרם פטיסייר- קרם וניל):
1/2 ליטר חלב
1מקל וניל
125 גרם סוכר
120 גרם חלמונים (בערך 6 חלמונים)
40 גרם קורנפלור
100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
2 סלסילות תותים טריים שטופים
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם מערבל "גיטרה" מרככים את החמאה.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר,אבקת השקדים, הביצה והמלח ואת הכמות הקטנה של הקמח (50 גרם) מערבבים ועוצרים.
3. מוסיפים את הכמות הגדולה של הקמח עד לקבלת בצק.
4. מוצאים את הבצק מהמיקסר ועוטפים אותו לצורת כדור בניילון נצמד.
5. מקררים לפחות לשעתיים במקרר.
6. מוצאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ.
7. מרפדים את תבניות האפייה, חותכים את השוליים ומקררים לעוד שעה לפחות (עדיף ללילה) .
8. אופים בחום של 170 מעלות למשך 18 דקות.
9. מוציאים ומצננים לגמרי.
10. מרתיחים את החלב עם מקל וניל.
11. בקערה נפרדת מערבבים במטרפת יד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. שופכים מעט מהחלב החם (מידה של מצקת) לתערובת לשם השוואת טמפרטורה ומערבבים.
12. שופכים את תערובת החלמונים דרך מסננת לתערובת החלב, מערבבים טוב עד שהקרם מסמיך (דקה בערך).
13. מעבירים את התערובת לקערה מכסים בניילון נצמד מצננים ושמים במקרר.
14. כשהקרם קר לגמרי מוסיפים לו את הקצפת (השמנת המוקצפת) ובעזרת מטרפת יד מקפלים את הקצפת לתוך התערובת.
15. שופכים את הקרם לשני הטארטים מפזרים תותים שלמים או פרוסים מעל, מפזרים אבקת סוכר.
16. מגישים.
17. ובתיאבון...
מגיש: exuer1
מקור: מסעדת אידלסון 10 בתל אביב
שתף את המתכון