הוראות הכנה
מרכיבים
180 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים מולבנים
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון ביצה
1 כף מים קרים
למלית (קרם שוקולד לבן):
1 כוס חלב
1 מקל וניל, חצוי
3 חלמונים
3 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה, מוקצפת
חבילת תותים
תבנית בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים, מלח וחמאה. מפעילים את המעבד בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית של קמח וחמאה. טורפים את החלמון עם מים, מוסיפים לתערובת ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות.
2. מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ ומרפדים בו תבנית פאי משומנת. את עודף הבצק מסירים בעזרת סכין. מכניסים למקרר למשך חצי שעה, מוציאים ומכסים את הבצק ברדיד אלומיניום. מהדקים היטב.
3. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
4. אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל - 175 מעלות, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום, ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב. מקררים מחוץ לתנור.
5. מכינים את הקרם: מרתיחים את החלב בסיר קטן עם מקל וניל חצוי.
6. טורפים את החלמונים יחד עם הסוכר והקורנפלור.
7. כאשר החלב רותח שופכים כ- 31 ממנו לתערובת החלמונים, טורפים היטב ומחזירים לסיר. מבשלים עד שהתערובת מסמיכה. מוציאים את מקל הוניל.
8. מכניסים לקרם את השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס כולו והקרם חלק.
9. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
10. כאשר התערובת קרה לחלוטין מקפלים פנימה שמנת קרה מוקצפת.
11. בונים את הטארט: שופכים את הקרם לתוך הקלתית האפויה ומחליקים את פניה.
12. חוצים את התותים ומצמידים אותם במעגלים מן החוץ אל הפנים . מכניסים למקרר עד להגשה.
13. בתיאבון!!!.
מגיש:
מקור: אסף לוי
שתף את המתכון