הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם תות שדה טרי
150 גרם סוכר
חצי כוס מים
4 עלי ג'לטין (או אבקה בכמות מקבילה)
מיץ מחצי לימון
עבור הבצק:
250 גרם קמח (2 ורבע כוסות)
100 גרם חמאה לא מלוחה
50 גרם סוכר
4 כפות יין שרי
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח הסוכר והמלח, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות, ומערבבים בידיים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
מוסיפים את השרי ויוצרים בצק.
מכסים ומניחים במקום קריר למשך כשעה.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מניחים את הבצק בתבנית מסולסלת (בקוטר של 25 ס"מ) ומכסים את התחתית והדפנות. חותכים ומסלקים את הבצק המיותר.
אופים במשך 20-25 דקות.
בוחרים את תותי השדה היפים פחות (בערך שליש מהכמות), חתוכים לפרוסות ושמים במחבת עם מיץ הלימון והסוכר.
מבשלים עד שהמיץ מתחיל לשנות את צבעו והופך לסירופ.
מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים ומניחים להתקרר מעט.
בינתיים חותכים את שאר תותי השדה ובוזקים עליהם מעט מיץ לימון. משאירים תות אחד שלם לקישוט.
כאשר הבצק והסירופ של התותים התקררו, מניחים שכבה של תותים בסירופ בתחתית הטארט, מסדרים את התותים החתוכים הטריים מסביב, האחד על האחר, בצורה דקורטיבית. מניחים במרכז תות שלם.
מגיש:
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון