הוראות הכנה
מרכיבים
8 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
כפית מלח
צבע מאכל ירוק
כף תמצית וניל
חצי כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוחים
כוס קמח תופח
שקיק אבקת אפייה
2 כפיות קינמון
4 תפוחים
50 גרם חמאה
אבקת סוכר
קופסת מילוי תפוחים מוכן
2 כפות מים.
אופן ההכנה
לטארט:
במיקסר מקציפים לקרם קשיח 8 חלבונים, כוס סוכר וכפית מלח. לאחר שהקצף יציב מוסיפים 3 כפות צבע מאכל בצבע ירוק ומקציפים עוד קצת (לא חובה)
בקערה מערבבים היטב 8 חלמונים, כף תמצית וניל, חצי כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוחים ו-3 כפות צבע מאכל ירוק
מקפלים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים
בקערה נפרדת מערבבים כוס קמח תופח, שקיק אבקת אפייה וכפית קינמון. מקפלים בהדרגה לתערובת הביצים
לתפוחים:
מנקים את התוך של 4 תפוחים, חותכים אותם לרבעים וכל רבע פורסים בעובי של כחצי ס"מ
במחבת גדולה ממיסים 50 גרם חמאה. מוסיפים את התפוחים ומפזרים 4 כפות אבקת סוכר
מטגנים כ-4 דקות
משמנים תבנית עגולה קפיצית בקוטר 30 ס"מ ומסדרים בתחתית שלה את התפוחים
שופכים לתוך התבנית את תערובת הביצים ואופים במשך 40 דקות בטמפ של 180 מעלות
מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר
מחלצים את העוגה מהטבעת, בעזרת סכין לחם חוצים את העוגה ל-2 דיסקיות (לרוחב)
כל דיסקית מברישים בחצי כוס מיץ תפוחים
מורחים על אחת הדיסקיות מילוי תפוחים מוכן (קנוי מהסופר)
מחזירים את הדיסקית השנייה ואת העוגה לטבעת, כמו שהיא הייתה כשהיא יצאה מהתנור
הופכים את העוגה על צלחת ומפדרים אותה באבקת סוכר
לרוטב קינמון:
בסיר ממיסים כוס סוכר עם 2 כפות מים. מוסיפים כפית קינמון ומבשלים 5 דקות. מוסיפים קופסת שמנת מתוקה ומבשלים עד שהרוטב כמעט גולש
מכבים את האש, מעבירים לבקבוק לחיץ ומצננים
בעזרת הבקבוק יוצקים את הרוטב על העוגה בצורת שתי וערב.
מגיש:
מקור: מתן קדר , אתר סקופ
שתף את המתכון