הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם בצק עלים קפוא
1 ק"ג תפוחי עץ מתוקים
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס צימוקים
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה
להפשיר את הבצק.
לשטוף ולקלף את תפוחי העץ, להוציא את הליבה ולפרוס לפרוסות דקות.
לשים את פרוסות התפוחים בקערה יחד עם מיץ הלימון ועם 5 כפות מהסוכר ולערבב בעדינות.
מרדדים את הבצק למלבן שמידודתיו 15X50 ס"מ ומניחים אותו על תבנית אפיה (כולל שוליים)
דוקרים את העלה במזלג ומסדרים את פרוסות התפוחים בשורות, לאורך העלה. הפרוסות צריכות לחפוף מעט אחת על השניה (הן מתכווצות במהלך האפיה).
מוציאים מהתנור וזורים על המאפה את שארית הסוכר המעורב בקינמון.
פורסים ומגישים חם או קר עם קצפת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון