הוראות הכנה
מרכיבים
טארין חציל גמבה וטונה
החומרים
3 חצילים
שמן לטיגון
מעט שמן זית
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
1 כפית שום כתוש
1 קופסא בינונית טונה בהירה מסוננת
1 קופסא תירס גרעינים מסוננן
2 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית שמיר קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום
4 ביצים קשות
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מקלפים ופורסים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות, מטגנים עד שיזהיבו ומספיגים על מגבות נייר.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס)
מורחים את הפלפלים במעט שמן זית וקולים בתנור כ 20 דקות. מוציאים לתוך שקית ניילון וקושרים את פתח השקית.
קולפים את הפלפלים. מערבבים את הטונה התירס עם השום והבצל, עשבי התיבול והביצים ומתבלים.
מרפדים תבנית "אינגליש קייק" בניילון ניצמד ששוליו יוצאים עד תחתיתה מעל מרפדים בחצילים מטוגנים כך שיבצבצו מחוץ לתבנית ועוד שיכבה לאורך התבנית
משטחים שליש מעיסת הטונה, מסדרים את הביצים הקשות לאורך
התבנית מסדרים עליה שכבה של חצילים מטוגנים ופלפלים אדומים
ומעליה עוד שליש מעיסת הטונה מסדרים מלמעלה את הפלפלים
הצהובים ומעליהם את שאריות החצילים. מקפלים פנימה את שולי
החצילים המטוגנים סוגרים היטב את הניילון הנצמד מכניסים למקרר עם משקולת (שקית מלח בניילון)
ל 6 שעות או לילה קודם מוציאים פותחים את הניילון הנצמד הופכים על צלחת הגשה פורסים לפרוסות של 3 ס"מ
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון