הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פול ירוק טרי (או 400 גרם קפוא)
1 חבילה עלי סלק
8 שיני שום
1 כפית כמון
מלח, פלפל לבן
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק
מיץ מ-1 לימון
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר
100 גרם שומן כבש
1 בצל
1 צרור כוסברה קצוצה
3 כפות קמח מצה
2 ביצים
מלח, פלפל שחור
1 כפית קינמון
1 כף אבקת מרק עוף
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
1.מוציאים את הפולים מהתרמילים וקולפים אותם. חותכים את עלי הסלק לרצועות. קולפים את שיני השום וכותשים 4 מהן.
2.בסיר גדול, מניחים את הפולים, רצועות עלי הסלק, שיני השום הכתושות והשלמות, 2 כוסות מים, מעט מלח ופלפל לבן ואת הכורכום, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
3.בינתיים, מכינים את תערובת הקציצות: טוחנים יחד את הבשר, שומן הכבש והבצלים. מוסיפים את הכוסברה, קמח המצה, הביצים וכל התבלינים. מערבבים היטב וצרים קציצות בידיים לחות.
4.מוהלים את אבקת המרק ומיץ הלימון בכוס מים ומוסיפים לסיר. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומחליקים את הקציצות לתוך התבשיל. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהקציצות מוכנות.
הערה: מי שלא אוכל קטניות בפסח יכול להכין את הקציצות בלי הפול.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון