חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"טביחה כיפטאת בעלי סלק ופול ירוק" בסגנון הרי האטלס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלק עלים עם פול וקציצות בשר בנוסח הרי האטלס מנת ליל סדר קלאסית של העדה המרוקאית
"טביחה כיפטאת בעלי סלק ופול ירוק" בסגנון הרי האטלס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלק עלים עם פול וקציצות בשר בנוסח הרי האטלס מנת ליל סדר קלאסית של העדה המרוקאית
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פול ירוק טרי (או 400 גרם קפוא)
1 חבילה עלי סלק
8 שיני שום
1 כפית כמון
מלח, פלפל לבן
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק
מיץ מ-1 לימון
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר
100 גרם שומן כבש
1 בצל
1 צרור כוסברה קצוצה
3 כפות קמח מצה
2 ביצים
מלח, פלפל שחור
1 כפית קינמון
1 כף אבקת מרק עוף
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
1.מוציאים את הפולים מהתרמילים וקולפים אותם. חותכים את עלי הסלק לרצועות. קולפים את שיני השום וכותשים 4 מהן.
2.בסיר גדול, מניחים את הפולים, רצועות עלי הסלק, שיני השום הכתושות והשלמות, 2 כוסות מים, מעט מלח ופלפל לבן ואת הכורכום, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
3.בינתיים, מכינים את תערובת הקציצות: טוחנים יחד את הבשר, שומן הכבש והבצלים. מוסיפים את הכוסברה, קמח המצה, הביצים וכל התבלינים. מערבבים היטב וצרים קציצות בידיים לחות.
4.מוהלים את אבקת המרק ומיץ הלימון בכוס מים ומוסיפים לסיר. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומחליקים את הקציצות לתוך התבשיל. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות – עד שהקציצות מוכנות.
הערה: מי שלא אוכל קטניות בפסח יכול להכין את הקציצות בלי הפול.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון