הוראות הכנה
מרכיבים
כפות שמן
50 גרם מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 עגבניות רכות מגורדות בפומפיה גסה
4 כפות רסק עגבניות
6 שוקי עוף {אפשר להשתמש בכנפיםם של עוף או גרונות}
2 כוסות אורז{שטוף}
4 כוסות מים
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית פפריקה אדומה
חצי כף בהרט {תערובת של קינמון, הל, אגוז מוסקט צפורן וכדומה}
אופן ההכנה
לחמם את השמן והמרגרינה להוסיף את הבצל כשזהוב להוסיף את חלקי העוף להשחים כ-5 דקות להוסיף את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות לבשל כ-5 דקות נוספות לאחר מכן להוסיף את המים כשרותח להוסיף את האורז והתבלינים להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות על אש נמוכה לאחר מכן להשאיר על פלטה חשמלית למשך כל הלילה מכוסה במגבת.
שימו לב שיש להכין את המתכון הזה בסיר אלומניום שטוח
אני מכינה בכל שבוע טבית.
אצלי בבית לא מוותרים עליו . אופן ההכנה לכל המעוניין:
שמים חצי כוס שמן בסיר רחב.
מטגנים 1 יחידה בצל חתוך לקוביות , מוסיפים :
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף,
1 כף שטוחה פלפל שחור ,
1 כף שטוחה פפריקה,
1 כף מלח,
ו-לכל המעוניין זה מוסיףטעם:
2 שזיפים מיובשים, 3 משמשים מיובשים , חופן צימוק בהיר .
מערבבים 2-כ דקות טוב טוב. לאחר מכן מוסיפים 1.5 כוס מים
רותחים לכל 1 כוס אורז (מומלץ מאוד זן יסמין).
מוסיפים פנימה את חלקי העוף מבשלים 10-כ דקות. מוציאים את חלקי
העוף ומכניסים את האורז פנימה לבישול של 10 דקות.(זה נקרא חצי
בישול.
בסיר (מומלץ בסיר לבישול איטי) . מניחים תפ"א פרוסים עבה מאוד ,
את העוף מניחים עליהם ולאחר מכן את האורז.
מניחים נייר כסף למעלה ושמים מהשעה 12 בלילה . יוצא נפלא !!
בתיאבון!!
מחכה לתגובות ! לא תתאכזבו.
האם את התפוח אדמה שמים בסיר אחר ,ומה עושים עם
הנוזלים של הבישול של העוף והאורז, והאם מבשלים את זה כל
הלילה ללא מים?
את תפוח האדמה מניחים בתחתית הסיר החשמלי (אם יש ומומלץ מאוד
אם אין סיר חשמלי אז בסיר רגיל.)
את מי הבישול של העוף לא זורקים אלא משתמשים בהם לבישול האורז
וזה מוסיף הרבה טעם.
תכניסו את הסיר לתנור לחום של 100 מעלות מהשעה 12 בלילה על גביי תבנית רשת (לא להניח על תחתית התנור) אלא באמצע ואז לא יישרף לך כלל.אני לא יכולה לומר לך האם ניתן להניח על התחתית משהו אחר מאחר ולא ניסיתי זאת .
את העוף מבשלים במים בלבד.
מוציאים את העוף מן המים ומניחים בצד
את כל התבלינים מוסיפים לאחר טיגון הבצל ומבשלים 2-כ דקות .
לאחר מכן מוסיפים את מי בישול העוף על הרוטב , מרתיחים,מוסיפים את האורז , מבשלים 10דקות (חצי בישול) מכבים את האש , ואז בסיר מניחים : תפ"א , עוף מעליהם ואת האורז .
ישנה אפשרות לעשות בדרך אחרת וזה גם מומלץ: להניח תפ"א , חצי מכמות האורז , את העוף על השכבה הראשונה של האורז , ושוב את מחצית האורז שנותרה.
אני מקווה שסיפקתי לך את המידע הדרוש ואשמח לענות שוב לכל המעוניין.
הצבע מתקבל במהלך הבישול ונהפך לחום לקראת סוף הבישול זאת אומרת שהטבית מוכן לאחר 12-כ שעות .
למענך ולמען כל אלו שלא מובן להם אני אחזור על אופן ההכנה:
אעשה זאת בדרך קלה יותר:
1. להרתיח מים ולבשל בהם את חלקי העוף.
2. בסיר אחר לטגן הבצל ולהוסיף את התבלינים שציינתי.
3. להוסיף לסיר של הרוטב 1.5 כוס מים ממי העוף שבושלו , החישוב
נעשה : לכל כוס אורז 1.5 כוס מים.
4. להרתיח הכל , להוסיף אורז לפי הצורך , שוב אני מזכירה את
החישוב , ולבשל 10-כ דקות זה נקרא חצי בישול . האורז לא אמור
להתבשל עד הסוף, נשאר רוטב מהחצי בישול.
5. עכשיו להכנה הסופית:
בסיר אחר : חשמלי או אחר , לסדר פרוסות עבות של תפוחי אדמה
מקולפים ,עד לכיסוי התחתית , מעל התפוחי אדמה לשפוך חצי מכמות
האורז , מעל האורז להניח את חלקי העוף , ומעל העוף את הכמות
הנותרת של האורז.
לכסות בנייר כסף ולשים כל הלילה 12-כ שעות ,אפשר על הפלטה אפשר
בתנור בחום של 120 מעלות והכי מומלץ בסיר חשמלי לבישול איטי.
אני מאוד מקווה שהבנת ואני ממליצה לך ללכת שלב שלב לאט עד
שתביני את המהלכים.
זה לא קשה כמו שזה נראה.
בהצלחה ואשמח לדעת איך יצא לך!
מגיש:
מקור: נענע
שתף את המתכון