חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טונה צרובה במעטה תבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מדהימה בפשטותה ובאיכותה. הצלחה מרשימה בניסיון הראשון, של מתכון יחודי. יש לציין כי עשיתי את המנה ללא הסלט לידו. ליוויתי אותו עם דניס כמנה עיקרית (אע"פ שבכמויות המדוברות הדבר מספיק כמנה עיקרית)
טונה צרובה במעטה תבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מדהימה בפשטותה ובאיכותה. הצלחה מרשימה בניסיון הראשון, של מתכון יחודי. יש לציין כי עשיתי את המנה ללא הסלט לידו. ליוויתי אותו עם דניס כמנה עיקרית (אע"פ שבכמויות המדוברות הדבר מספיק כמנה עיקרית)
הוראות הכנה
מרכיבים
זרעי כוסברה
גרגירי פלפל שחור
נתח פילה טונה במשקל כ- 400 גרם
שמן שומשום
לרוטב:
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
2 כוסות מירין (יין אורז מתוק)
2 כפות רוטב סויה
לסלט:
300 גרם תרמילי לוביה, ללא קצוות
חופן נבטי סויה
חופן עלים יפניים (עלי סלט ירוקים, להשיג ברשתות השיווק)
1 מלפפון, לא קלוף, פרוס דק לפרוסות אלכסוניות
שמן זית
חומץ
מלח
אופן ההכנה
הדג: כותשים כמות שווה של זרעי כוסברה וגרגרי פלפל בעלי ומכתש ומעסים בהם את נתח הדג. מחממים מעט שמן שומשום במחבת טפלון. מוסיפים את נתח הדג וצורבים אותו בצורה אחידה מכל הצדדים, כך שהמעטה יהיה צרוב ופנים הנתח יישאר חי. מוציאים מהמחבת ומצננים.
הרוטב: מחממים את הסוכר והיין בסיר קטן עד שהסוכר נמס והופך לקרמל, והיין מתאדה. מוסיפים בזהירות את הסויה, מערבבים ומסירים מהאש.
הסלט: מבשלים את תרמילי הלוביה במים רותחים עד שהם רכים. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח. מקפיצים את הנבטים לרגע במחבת בו צרבנו את הדג, ומעבירים לקערה. מסננים היטב את הלוביה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את העלים היפניים ואת המלפפון. מתבלים בשמן זית, חומץ ומלח ומערבבים.
ההגשה: פורסים את נתח הדג לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מסדרים את הסלט בצלחת שטוחה גדולה. מניחים עליו את פרוסות הדג. יוצקים את הרוטב על הדג ועל הסלט ומגישים
מגיש: kfirpravda
מקור: אתר שום פילפל ושמן זית
שתף את המתכון