הוראות הכנה
מרכיבים
זרעי כוסברה
גרגירי פלפל שחור
נתח פילה טונה במשקל כ- 400 גרם
שמן שומשום
לרוטב:
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
2 כוסות מירין (יין אורז מתוק)
2 כפות רוטב סויה
לסלט:
300 גרם תרמילי לוביה, ללא קצוות
חופן נבטי סויה
חופן עלים יפניים (עלי סלט ירוקים, להשיג ברשתות השיווק)
1 מלפפון, לא קלוף, פרוס דק לפרוסות אלכסוניות
שמן זית
חומץ
מלח
אופן ההכנה
הדג: כותשים כמות שווה של זרעי כוסברה וגרגרי פלפל בעלי ומכתש ומעסים בהם את נתח הדג. מחממים מעט שמן שומשום במחבת טפלון. מוסיפים את נתח הדג וצורבים אותו בצורה אחידה מכל הצדדים, כך שהמעטה יהיה צרוב ופנים הנתח יישאר חי. מוציאים מהמחבת ומצננים.
הרוטב: מחממים את הסוכר והיין בסיר קטן עד שהסוכר נמס והופך לקרמל, והיין מתאדה. מוסיפים בזהירות את הסויה, מערבבים ומסירים מהאש.
הסלט: מבשלים את תרמילי הלוביה במים רותחים עד שהם רכים. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח. מקפיצים את הנבטים לרגע במחבת בו צרבנו את הדג, ומעבירים לקערה. מסננים היטב את הלוביה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את העלים היפניים ואת המלפפון. מתבלים בשמן זית, חומץ ומלח ומערבבים.
ההגשה: פורסים את נתח הדג לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מסדרים את הסלט בצלחת שטוחה גדולה. מניחים עליו את פרוסות הדג. יוצקים את הרוטב על הדג ועל הסלט ומגישים
מגיש:
מקור: אתר שום פילפל ושמן זית
שתף את המתכון