חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טופו עם קרם חצילים וקולי פלפלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טופו עם קרם חצילים וקולי פלפלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 גושים (כ-700 גרם) טופו רך במים, חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ
קמח לקימוח
1 ביצה טרופה
100 גרם פנקו (פירורי לחם יפניים)
3 כפות שומשום שחור
שמן סויה, לטיגון
לקולי פלפלים:
3 פלפלים צהובים קלויים וקלופים
3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
1/4 כוס (50 מ”ל) שמן זית
3 כפות חומץ אורז
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
לקרם חצילים:
4 חצילים שרופים ומקולפים (כ-1/2 ק”ג)
1 כף מיץ לימון
10 גרם מחית קארי ירוק
250 מ”ל חלב קוקוס
½1 כפיות מלח
1 כף סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים קולי פלפלים: חותכים את הפלפלים הקלויים ל-8 ריבועים בגודל 4 ס”מ, ואת היתרה טוחנים בבלנדר, כל צבע בנפרד.
2. מוסיפים לכל מחית שמן זית, חומץ אורז, כף מיץ לימון, מלח וסוכר ומערבבים.
3. מכינים קרם חצילים: טוחנים חצילים בבלנדר עם מיץ לימון, מחית קארי ירוק, חלב קוקוס, מלח וסוכר.
4. מכינים את הטופו ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק.
5. מקמחים את קוביות הטופו, טובלים בביצה ומצפים בתערובת של פנקו ושומשום שחור. מכניסים לשמן החם, ומטגנים כ-2 דקות או עד להזהבה.
6. מערבבים את ריבועי הפלפלים עם שמן זית.
7. מחממים במחבת על אש קטנה קרם חצילים.
8. יוצקים תלולית קטנה של קרם חצילים על כל צלחת, ומניחים עליה קוביית טופו מטוגנת ועליה ריבוע פלפל. יוצקים מעט רוטב פלפלים ומגישים.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון