הוראות הכנה
מרכיבים
2 גושים (כ-700 גרם) טופו רך במים, חתוך לקוביות בגודל 3 סמ
קמח לקימוח
1 ביצה טרופה
100 גרם פנקו (פירורי לחם יפניים)
3 כפות שומשום שחור
שמן סויה, לטיגון
לקולי פלפלים:
3 פלפלים צהובים קלויים וקלופים
3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
1/4 כוס (50 מל) שמן זית
3 כפות חומץ אורז
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
לקרם חצילים:
4 חצילים שרופים ומקולפים (כ-1/2 קג)
1 כף מיץ לימון
10 גרם מחית קארי ירוק
250 מל חלב קוקוס
½1 כפיות מלח
1 כף סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים קולי פלפלים: חותכים את הפלפלים הקלויים ל-8 ריבועים בגודל 4 סמ, ואת היתרה טוחנים בבלנדר, כל צבע בנפרד.
2. מוסיפים לכל מחית שמן זית, חומץ אורז, כף מיץ לימון, מלח וסוכר ומערבבים.
3. מכינים קרם חצילים: טוחנים חצילים בבלנדר עם מיץ לימון, מחית קארי ירוק, חלב קוקוס, מלח וסוכר.
4. מכינים את הטופו ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק.
5. מקמחים את קוביות הטופו, טובלים בביצה ומצפים בתערובת של פנקו ושומשום שחור. מכניסים לשמן החם, ומטגנים כ-2 דקות או עד להזהבה.
6. מערבבים את ריבועי הפלפלים עם שמן זית.
7. מחממים במחבת על אש קטנה קרם חצילים.
8. יוצקים תלולית קטנה של קרם חצילים על כל צלחת, ומניחים עליה קוביית טופו מטוגנת ועליה ריבוע פלפל. יוצקים מעט רוטב פלפלים ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון