הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
6 טורטיות טריות ( ראה מתכון בהמשך")
2 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
6 פרוסות סלמון מעושן משובח
2 בצלים ירוקים שלמים, מנוקים
4 גבעולי כוסברה שלמים
לממרח אבוקדו
2 אבוקדו בשלים, קלופים
½ בצל אדום קצוץ דק
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
פלפל ירוק חריף מנוקה, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חומרים לטורטיה
4 כוסות קמח
2 כפיות מלח
5 כפות שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
הטורטיה
1. לשים את כל החומרים לבצק גמיש, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
מכסיםבניילון נצמד ומניחים לו
לנוח בטמפרטורת החדר כ- 1/2 שעה.
2. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים קטנים ומרדדים על משטח מקומח לעלה
דק ועגול בקוטר 20 ס"מ.
3. מחממים מחבת בלי שמן! וכשהיא חמה מאוד-מאוד מניחים את
הטורטיה.קולים אותה כ- 1/2 דקה מכל צד ומורידים מהאש.
אפשר להכין את כל הטורטיות מראש ולשמור בתנור בחום נמוך, עטופות
בנייר אלומיניום.
השיטה הפשוטה יותר: ממש לפני ההגשה מחממים את הטורטיה במיקרוגל -
10 שניות וזה הכל.
חייבים לחמם את הטורטיה לפני הגלגול או להכין אותה
"על המקום"-אחרתה היא מתייבשת וקשה לעבוד ולגלגל אותה.
הכנת סלט האבוקדו
מועכים את האבוקדו בקערה, מוסיפים בצל קצוץ, שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי, פלפל ירוק קצוץ, מלח ופלפל שחור. מערבים ושומרים במקרר בתוך צנצנת.
הכנת הכריך
פורשים את הטורטיות על משטח העבודה. מורחים על כל אחת מהן בנדיבות
מממרח האבוקדו ומניחים מעליו את פרוסות הסלמון המעושן, הביצים הקשות, הבצל הירוק ועלי הכוסברה. מלפפים לגלילה הדוקה מעט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון