חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טורטיה פרגית ברוטב צילי חמוץ מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טורטיה שכולם אוהבים
טורטיה פרגית ברוטב צילי חמוץ מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טורטיה שכולם אוהבים
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם פרגיות או חזה עוף חתוך לרצועות
3 כפות רוטב צילי מתוק
1 שן שום כתושה
1 כף סויה
1 כפית תבלין קייג'ון או גריל עוף
מלח
2 כפות שמן
2 בצל ירוק חתוך לטבעות
2 טורטיות (ראה מתכון לטורטיה) או קנוי
עלי כוסברה טרייה
מלפפון חמוץ
עגבניה פרוסה דק
לטורטיה (החומרים מספיקים להכנת 20 טורטיות)
חומרים
4 כוסות קמח
2 כפיות מלח
5 כפות שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. בקערה משרים את רצועות הפרגית עם 3 כפות רוטב צילי מתוק, כף סויה
תבלין קייג'ון או גריל עוף, כף שמן, והשום, ומעט מלח מעסים היטב את התערובת
עם הפרגיות אוטמים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל מינימום שעתיים עד לילה
2. מחממים היטב מחבת טפלון עם כף שמן, מניחים לצלייה ל כ 2 דקות לכל צד מוסיפים את
הבצל הירוק ומקפימים כדקה נוספת
3. מסדרים את הטורטיות מניחים את פרוסות העגבניה ומעט מלפפון חמוץ מעל מפזרים
מעט קוסברה קצוצה ומגלגלים לגליל חתוך באלכסון באמצע.
אופן הכנת הטורטיה
1. בקערה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד מכסיםבניילון נצמד
ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ- 1/2 שעה.
2. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים קטנים ומרדדים על משטח מקומח לעלה
דק ועגול בקוטר 20 ס"מ.
3. מחממים מחבת )בלי שמן!( וכשהיא חמה מאוד-מאוד מניחים את
הטורטיה.קולים אותה כ- 1/2 דקה מכל צד ומורידים מהאש.
***אפשר להכין את כל הטורטיות מראש ולשמור בתנור בחום נמוך, עטופות
בנייר אלומיניום.
השיטה הפשוטה יותר: ממש לפני ההגשה מחממים את הטורטיה במיקרוגל -
10 שניות וזה הכל.
***חייבים לחמם את הטורטיה לפני הגלגול או להכין אותה "על המקום
אחרת היא מתייבשת וקשה לעבוד ולגלגל אותה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון