הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם פרגיות או חזה עוף חתוך לרצועות
3 כפות רוטב צילי מתוק
1 שן שום כתושה
1 כף סויה
1 כפית תבלין קייג'ון או גריל עוף
מלח
2 כפות שמן
2 בצל ירוק חתוך לטבעות
2 טורטיות (ראה מתכון לטורטיה) או קנוי
עלי כוסברה טרייה
מלפפון חמוץ
עגבניה פרוסה דק
לטורטיה (החומרים מספיקים להכנת 20 טורטיות)
חומרים
4 כוסות קמח
2 כפיות מלח
5 כפות שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. בקערה משרים את רצועות הפרגית עם 3 כפות רוטב צילי מתוק, כף סויה
תבלין קייג'ון או גריל עוף, כף שמן, והשום, ומעט מלח מעסים היטב את התערובת
עם הפרגיות אוטמים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל מינימום שעתיים עד לילה
2. מחממים היטב מחבת טפלון עם כף שמן, מניחים לצלייה ל כ 2 דקות לכל צד מוסיפים את
הבצל הירוק ומקפימים כדקה נוספת
3. מסדרים את הטורטיות מניחים את פרוסות העגבניה ומעט מלפפון חמוץ מעל מפזרים
מעט קוסברה קצוצה ומגלגלים לגליל חתוך באלכסון באמצע.
אופן הכנת הטורטיה
1. בקערה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד מכסיםבניילון נצמד
ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ- 1/2 שעה.
2. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים קטנים ומרדדים על משטח מקומח לעלה
דק ועגול בקוטר 20 ס"מ.
3. מחממים מחבת )בלי שמן!( וכשהיא חמה מאוד-מאוד מניחים את
הטורטיה.קולים אותה כ- 1/2 דקה מכל צד ומורידים מהאש.
***אפשר להכין את כל הטורטיות מראש ולשמור בתנור בחום נמוך, עטופות
בנייר אלומיניום.
השיטה הפשוטה יותר: ממש לפני ההגשה מחממים את הטורטיה במיקרוגל -
10 שניות וזה הכל.
***חייבים לחמם את הטורטיה לפני הגלגול או להכין אותה "על המקום
אחרת היא מתייבשת וקשה לעבוד ולגלגל אותה.
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון