הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד (כשליש כוס מיץ)
2 כפות ליקר תפוזים
6 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף ליקר תפוזים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. במיקרוגל ממיסים שוקולד עם חמאה, מיץ וקליפה מגוררת. מוסיפים ליקר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות. מקפלים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד.
4. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (גם בדפנות). מניחים את התבנית בתוך תבנית אטומה המכילה אותה בנוחות. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים 50 דקות עד שעה, עד שפני העוגה נסדקים מעט.
5. מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר.
6. מצפים את העוגה:
7. מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים ליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
8. מניחים לציפוי להצטנן מעט, ובינתיים משחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין קטנה, והופכים אותה על צלחת הגשה. מצננים את העוגה חצי שעה במקרר להקלה על הפריסה. מומלץ להקפיא חצי שעה לפני הציפוי, כדי להקל על הפריסה.
9. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה.
10. שומרים במקרר ומגישים איך שאוהבים ישר מהמקרר, בטמפרטורת החדר או מחומם מעט במיקרוגל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון