חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טורט שוקולד-תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טורט שוקולד-תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד (כשליש כוס מיץ)
2 כפות ליקר תפוזים
6 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף ליקר תפוזים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. במיקרוגל ממיסים שוקולד עם חמאה, מיץ וקליפה מגוררת. מוסיפים ליקר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות. מקפלים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד.
4. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (גם בדפנות). מניחים את התבנית בתוך תבנית אטומה המכילה אותה בנוחות. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים 50 דקות עד שעה, עד שפני העוגה נסדקים מעט.
5. מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר.
6. מצפים את העוגה:
7. מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים ליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
8. מניחים לציפוי להצטנן מעט, ובינתיים משחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין קטנה, והופכים אותה על צלחת הגשה. מצננים את העוגה חצי שעה במקרר להקלה על הפריסה. מומלץ להקפיא חצי שעה לפני הציפוי, כדי להקל על הפריסה.
9. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה.
10. שומרים במקרר ומגישים איך שאוהבים ישר מהמקרר, בטמפרטורת החדר או מחומם מעט במיקרוגל.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון