הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1 טחול גדול
1 צרורו פטרוזיליה
4 ראשי שום
1 כף עריסה
1 כף כמון
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית שטוחה פלפל סודנייה
1.5 ק"ג כבד עגל
200 ג"ר שומן לב או שומן כבש
100 ג"ר צנוברים קלויים
)באם שומן כבש לחתוך לקוביות ולא לטחון(
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.פותחים את הטחול
2.קוצצים בסכין חדה את כל החומרים קציצה גסה
)באם שומן כבש לא קוצצים( חותכים לקוביות קטנות
3.ממלאים את הטחול בתכולה )באם שומן כבש מסדרים
בשורה במרכז(תופרים את הפתח עם חוט ומחט
4.אופים בתנור למשך שעה ב 150 מעלות
5.מוציאים מהתנור מקררים לחום החדרופורסים אותו
לפרוסות של 2-3 ס"מ
6.לפני האכילה צולים בגריל התנור לרבע שעה נוספות
ומגישים חם
*** לאחר הפריסה ניתן להקפיא לתקופה ולצלות לפני האכילה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון