הוראות הכנה
מרכיבים
1 טחול בקר גדול טרי (מחיר: 40-50 ש"ח בקצביות)
1 צרור כוסברה קצוצה
150 גרם שומן חתוך לקוביות של 1x1
150 גרם טחול עוף
250 גרם כבד עוף צלוי למחצה (מטעמי כשרות)
1 כף פלפל סודניה חריף גרוס
1 ראש שום בינוני
1 כפית וחצי כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם (בערך כפית מחוקה)
חוט תפירה ומחט (לסגירת הטחול)
רדיד אלומיניום (נייר כסף)
אופן ההכנה
מבקשים מהקצב שיחתוך מעין כיס בתוך הטחול, הוא אמור להבין מה אתם מבקשים.
מערבבים את כל המרכיבים כולל התבלינים בקערה, רק לערבב, בלי למעוך.
לוקחים מהתערובת ביד וממלאים את הכיס בטחול ותוך כדי, תופרים את הפתח.
ממשיכים כך עד שכל הטחול מלא ומתקבל מעין נקניק מוארך.
הטחול אמור להיות דחוס אבל לא יותר מדי.
מחממים תנור לחום בינוני (כ- 180 מעלות) ומכניסים את הטחול למשך שעתיים.
יש לשים לב שבזמן האפיה, הטחול יפריש נוזלים. נוזלים אלו יש לשפוך מדי פעם,
בעזרת כף, תוך כדי אפיה, על הטחול עצמו.
לאחר כשעתיים יש להוציא את הטחול ולהניח לו להתקרר לחלוטין.
לאחר שהטחול קר, פורסים אותו בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס"מ.
כל פרוסה עוטפים בנפרד בנייר כסף ומכניסים למקפיא. אמורות לצאת כעשרים פרוסות.
כשעושים "על האש" מוציאים ומניחים על הגריל. בתיאבון!!!!
נכתב ע"י: חיים אדרי
מגיש:
מקור: חיים אדרי
שתף את המתכון