הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
חצי ליטר טחינה גולמית
מיץ משני לימונים
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום כתושות
חופן נדיב של צנוברים קלויים
מעט מים
מלח
אופן ההכנה
מנקבים את החצילים עם מזלג ומכניסים לתנור לקלייה בגריל כ-10 דקות מכל צד (בחום הכי גבוה). מוציאים מהתנור וחוצים את החצילים. מוציאים את בשר החציל הקלוי, קוצצים ומעבירים לקערה לצינון.
בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, מעט מים, מלח ושום ליצירת טחינה. הוסיפו מים/מיץ לימון לקבלת רמת הסמיכות הרצויה לכם והטעם הרצוי לכם. מוסיפים את הפטרוזיליה, החצילים המצוננים והצנוברים. מערבבים היטב.
מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון